publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSEveniment

ALERTA pe Aeroportul din Cluj | Stewardesa suspecta de CORONAVIRUS – VIDEO

S-a dat alarma astazi pe Aeroportul “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, dupa ce pasagera unui avion care venea de la Varsovia a anuntat echipajul ca a calatorit in Vietnam, unde ar fi intrat in contact cu persoane suspecte de coronavirus.

In scurt timp s-a pus in aplicare planul Directiei de Sanatate Publica in astfel de cazuri, iar la bordul aeronavei au urcat mai multi medici echipati cu costume speciale de protectie. Femeia in varsta de 27 de ani din Sighetu Marmatiei a fost izolata de restul pasagerilor, iar mai apoi transportata la Spitalul de Boli Infectioase. Aceasta nu prezenta simptomatologia infectarii cu virusul din China, dar ar fi calatorit recent in Vietnam unde a intrat in contact cu doua colege de serviciu care acum se afla in carantina in acea tara.

“In urma anchetei s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei” au declarat reprezentantii DSP Cluj.

Pentru ceilalti pasageri din aeronava (in numar de 57 ) s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca in cazul aparitiei unor simptome sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj – Napoca.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close