publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
Din OrasEveniment

Amenzi duble pentru medicii care pun pacientii sa astepte mult la URGENTE

Medicii si spitalele care isi lasa pacientii sa astepte ore in sir la Urgente, pana a fi supusi investigatiilor, vor primi amenzi mai mari, aproape duble. Timpii legali pentru asteptare la UPU sunt intre 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea urgenței.

Astfel, daca bolnavii care se prezinta la UPU sunt preluati intr-un interval de timp mai lung decat cel prevazut in regulamentul de clasificare a urgentelor, medicii pot fi sanctionati cu amenda intre 1000 si 3000 lei, iar spitalele cu pana la 30 000 lei. Pacientii trebuie doar sa faca plangere la DSP, iar inspectorii de acolo vor verifica cele reclamate.

Codurile de urgențe stabilite in proiectul adoptat:

  • Pacientul care se află în stare foarte gravă va fi etichetat cu COD ROSU – adică are nevoie de resucitare și manevrele trebuie făcute pe loc. Orice abatere va fi sancționată.
  • COD GALBEN – atunci cand pacientul prezinta un risc major sau are dureri intense – acesta nu ar trebui sa astepte mai mult de 15 minute.
  • COD VERDE – Urgentele, dar care nu sunt situatii critice, pot astepta 60 de minute. De la depasirea acestui termen se impune o amenda.
  • Pacientii incadrati la cod albastru – care sunt non urgente –  vor fi preluati in maximum 120 de minute, in caz contrar, medicii vor fi sanctionati. 
  • Pentru un simplu consult, un pacient nu ar trebui sa astepte mai mult de 240 de minute, ceea ce înseamnă 4 ore.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close