publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWS

Analiza cazurilor de COVID pe localitati, pentru inceperea scolii | Dejul e VERDE

Cu exact o saptamana inainte de inceperea noului an scolar, Ministerul Sanatatii a publicat astazi analiza epidemiologica pentru fiecare localitate in parte, pentru ca elevii, parintii dar si profesorii sa stie modalitatea in care vor incepe cursurile si in care dintre cele trei scenarii se incadreaza: cel cu elevii prezenti fizic la scoala, cel hibrid, cu o parte a elevilor in banci sau cel exclusiv online. Dejul se incadreaza in SCENARIUL VERDE, in care toti elevii se vor intoarce la scoala in data de 14 septembrie, rata de cazuri de COVID-19 fiind de 0,32 la 1000 de locuitori. Elevii din Aghiresu sau Cornesti vor invata ONLINE, pentru ca rata de imbolnaviri depaseste acolo 3 cazuri la 1000 de locuitori. 

În scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

In SCENARIUL ROSU, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close