publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Zona

Angajatii din domeniul sanitar au protestat astazi in stradă – VIDEO

Mii de angajaţi din sănătate şi asistenţă socială au protestat azi în toate marile oraşe din ţară. Aceştia sunt nemulţumiţi de îngheţarea salariilor, dupa un an în care, spun ei, au muncit până la epuizare. Si la Cluj-Napoa, peste 100 de oameni s-au strâns în faţa prefecturii pentru a-şi striga nemulţumirile.

Cadrele medicale spun ca refuzul Guvernului de a le acorda salariile cuvenite pentru acest an, nu este altceva decat o jignire la adresa tuturor celor care lucreaza in sistemul sanitar si social, dupa 11 luni in care, spun ei, si-au petrecut la serviciu mai mult timp decat acasa.

Au fost aproximativ 100 de angajati din domeniul medical in fata Prefecturii din Cluj, inarmati cu pancarte, dar a fost un protest pasnic, sindicalistii dorind doar sa atraga atentia asupra situatiei in care se afla. Acelasi lucru s-a intamplat in fata tuturor prefecturilor din tara, dar si in fata Guvernului.

Acestia cer convocarea unor comisii de dialog social la nivelul fiecarei prefecturi, pentru ca revendicarile lor sa ajunga mult mai usor la Guvern.

De asemenea, in perioada urmatoare, vor lansa si o petitie online prin care vor cere ca angajatii din domeniul sanitar si social sa fie exceptati de la prevederile acelei ordonante de urgenta care ingheata salariile in acest an.

Mai mult decat atat, spun protestatarii, vor trimite o scrisoare deschisa si catre Presedinte, catre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European, prin care vor sa atraga atentia ca Romania este singura tara europeana care in timp de pandemie, scade salariile din domeniul sanitar.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close