BREAKING NEWSDin Oras

Apartamente din Dej, distruse de furtuna | Oamenii acuza constructorul – VIDEO

Mai multe familii de pe strada Orizont din Dej, care au apartamentele la mansarda unui bloc, au ramas sub cerul liber, la propriu, in urma furtunii de aseara. Vantul puternic a imprastiat boltarii din capatul acoperisului ca pe niste piese de Lego, iar ulterior placile de ondulin au inceput sa zboare una cate una. Zidul s-a prabusit spre podul blocului, iar cum tavanul apartamentelor a fost facut doar din placi de rigips, boltarii a ajuns in apartamentele oamenilor. In locuintele in care nu au ajuns boltarii, apa a distrus tot. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

In anul 2008, atunci cand si-au cumparat apartamentele de la mansarda blocului D2, de pe strada Orizont, oamenii nu se gandeau ca visul de a avea casa lor se va transforma intr-un adevarat cosmar. Facute in graba si cu extrem de multa economie la materialele de constructii, apartamentele respective au ajuns sa fie vulnerabile la cea mai mica ploaie. Atunci cand le-au cumparat, de la firma omului de afaceri Ignat Dumitru, apartamentele inca nu aveau facuta receptia finala, deci nu aveau nici CF, insa omul de afaceri le-a promis acestora ca in cel mult un an, vor fi proprietari cu acte in regula. Receptia a fost amanata in mod voit, spun oamenii, pentru ca daca ar fi avut loc, ar fi iesit la iveala lucrarile de proasta calitate dar si faptul ca firma care a executat lucrarile nu a respectat proiectul.

Practic, doar un tavan de rigips, un strat subtire de vata minerala pus in unele locuri si placile de ondulin de pe acoperis ii despart pe locatarii acelor apartamente de cerul liber. La capete, podul a fost inchis cu un zid din BCA extrem de subtire, iar adezivul care ar fi trebuit sa lipeasca acei boltari aproape ca lipseste. Asa a fost posibil ca vantul sa doboare acel zid, iar mai apoi sa patrunda in pod sub acoperis.

Au trecut 13 ani de atunci, iar oamenii inca nu au actele in regula pe respectivele apartamente, astfel ca unii dintre ei au deschis procese in instanta impotriva firmei Robex si a omului de afaceri care le-a vandut apartamentele. Pentru ca nu au actele in regula, nu isi pot incheia nici macar polite de asigurare, astfel ca acum, sunt nevoiti sa suporte toate costurile din propriul buzunar.

Actualizare!

Omul de afaceri, Ignat Dumitru, cel care le-a vandut oamenilor mansardele ne-a transmis un punct de vedere:

“Sigur ca imi pare rau de ceea ce sa intamplat si nu doresc nimanui asa ceva. Am fost la fata locului, s-a luat legatura cu primaria iar in urma evaluarii se va stabili daca a fost vina constructorului sau pur si simplu a fost furtuna in calea careia nu poate sta nimeni. As vrea doar sa stiti ca imi pasa. Am luat legatura cu constructorul si maine dimineata vom face ceea ce tine de noi. Lucrurile de care sunt raspunzator le voi remedia. CF-urile se vor rezolva. Este un proces greoi si se stie la nivelul Dejului cat de greu se solutioneaza la cartea funciara aceste situatii. Avem mai multe sentinte definitive pe care cartea funciara refuza sa le pune in aplicare. Este greu de acceptat ca cei de la cartea funciara nu respecta sentinta instantei si totusi se intampla la Dej. Si cine are de suferit?Noi investitorii si oamenii. In ceea ce priveste asigurarea, se poate face, insa oamenii au fost delasatori. La urma urmei trebuia sa se ingrijeasca de acoperis, asigurare, etc”, ne-a transmis Ignat Dumitru.

Articole Similare

2 Comentarii

  1. Si noi am pățit aproape la fel . Am avut noroc ca, cu o săptămână înainte am pus niste folie deasupra pe tavan si dupa ploaie am adunat 10galeti de apa de pe folie. Tot in D2 vecini cu domnul din video adica același acoperiș de ” calitate”

  2. Multumesc Lui Dumnezeu ca nu au fost victime omenesti.
    Imi pare rau de suferinta celor afectati.
    Cu rabdare le vom rezolva pe toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close