mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Nationale&Internationale

Armata profesionistă | Militar amenintat cu un cutit, deposedat de arma si munitie – VIDEO

Politistii si militarii din intreaga tara sunt in alerta, dupa ce un soldat care asigura paza unei unitati militare din judetul Constanta a fost amenintat cu un cutit si deposedat de o mitraliera cu 30 de cartuse, aflata in dotare tocmai pentru a se apara. Dupa ce i-a luat arma si incarcatorul, hotul a reusit sa sara gardul unitatii militare si s-a facut nevazut. A fost cautat intreaga noapte, dar inca nu a fost gasit.

Totul s-a intamplat aseara, la la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat. Conform MApN, militarul  a fost atacat prin surprindere în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.  Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe, mai transmit cei de la MAPN.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

De asemenea, la Consulatul Rusiei din Constanta, paza a fost intarita. In trafic, au fost verificate filtre, dar arma inca nu a fost gasita.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close