mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Din Oras

Atat de inutili | Cum a rezolvat Politia Animalelor cazul cainilor aruncati la gunoi in Dej – VIDEO

Chiar in Vinerea Mare, un barbat fara suflet din Dej, a considerat ca nu mai are nevoie de cateaua din curte dupa ce aceasta a fatat, astfel ca a decis sa o arunce la gunoi. A pus cei patru catelusi intr-o cutie de carton si i-a bagat in portbagaj, impreuna cu cateaua, iar mai apoi i-a dus la o ghena din cartierul 1 Mai, unde i-a lasat in ploaie. Politia Animalelor a inchis dosarul la scurt timp, aplicand doar un avertisment. 

Intamplarea a fost vazuta de oamenii din zona dar a fost si surprinsa de camerele de supraveghere, astfel ca impotriva lui a fost depusa plangere la politie. Cazul a ajuns la Politia Animalelor, insa, ca in majoritatea cazurilor pe care le au in lucru, agentii de acolo s-au grabit sa inchida dosarul, solutionand totul cu un avertisment. Asta, in conditiile in care rata de inmultire a cainilor fara stapan, care ajung pe strada dupa ce au fost abandonati, este extrem de mare.

Initial, impotriva barbatului a fost depusa plangere la Politia Dej, insa dosarul a fost trimis catre Biroul Politiei Animalelor de la Cluj-Napoca. Angajatii de acolo nici nu s-au sinchisit sa solicite imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Primariei Dej, ci s-au limitat doar la a o suna pe persoana care a depus plangerea si a-i aduce la cunostinta ca daca nu se va prezenta la audieri la Cluj intr-o anumita zi, dar pana la ora 16, cazul va fi inchis. Asta, in conditiile in care declaratia persoanei respective era deja la dosar, pentru ca fusese audiata la Politia Dej.

“Referitor la informațiile solicitate cu privire la un caz de abandon de animale care a avut loc la data de 30 aprilie 2021, vă aducem la cunoștină faptul că Biroul pentru protecția Animalelor Cluj, în urma  investigațiilor efectuate, a identificat conducătorul autoturismului, acesta fiind sancționat contravențional cu avertisment, în conformitate cu Legea 205/2004 privind protecția animalelor”, transmit reprezentantii IPJ Cluj.

Atat ONG-urile de protectie a animalelor cat si alte persoane care au solicitat sprijinul Politiei Animalelor se plang de faptul ca acestia sunt de negasit, sunt extrem de greu de contactat si nu iau masuri impotriva faptelor pentru care sunt solicitati, de cele mai multe ori “solutionand” dosarele doar din birou.

Singura veste buna este ca atat catelusa cat si cei patru catei si-au gasit deja alti stapani iubitori si urmeaza sa fie trimisi in Luxemburg.

DEJ | A facut “curatenie” de Paste dar si-a aruncat la tomberon si cateaua cu pui – VIDEO

 

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close