publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Oras

Au sunat ALARMELE DE DEZASTRU la Dej | Cat de prost sta Dejul la adaposturile antiaeriene – VIDEO

Au rasunat din nou alarmele de dezastre la Dej, in cadrul exercitiului “Miercurea Alarmelor”. Astfel, pentru a testa functionarea corespunzatoare a sistemelor de alarmare a populatiei, si in aceasta dimineata, intre 10-11, sirenele din toata tara au emis 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele. 

In Dej, informarea de dezastru a ajuns la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta din Dej la ora 10:00. Conform planului, in maxim 15 minute, un reprezentant al acestui comitet impreuna cu un reprezentant ISU au fost nevoiti sa mearga la centrul operativ de transmisiuni si alarmare, amplasat undeva in zona centrala a Dejului. La 10:10, toate cele sapte sirene de alarmare din Dej au fost puse in functiune, transmitand cele 5 semnale a cate 16 secunde fiecare.

A fost un exercitiu, la fel ca celelalte de lunile trecute, insa, in cazul unei situatii reale, Dejul nu sta bine deloc. In oras exista doar trei adaposturi functionale in caz de atac aerian, care sunt administrate de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta. Capacitatea celor trei adaposturi nu depaseste 200 de persoane, in conditiile in care populatia Dejului este de peste 30 000 de locuitori.

Vă reamintim, începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciții de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență. Reprezentații IGSU asigură opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare.

La nivelul judeţului Cluj sunt instalate 231 sirene electrice de alarmare publică şi 58 de sirene electronice.

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close