publicitate
publicitate
publicitate
 
Din Zona

Autoritatile judetene au decis | Încă un spital din Cluj redevine COVID

Numarul tot mai mare de pacienti infectati cu noul coronavirus risca sa ne readuca in situatia de acum cateva luni – multe spitale dedicate doar bolnavilor de COVID si personal medical, si asa insuficient, care abia mai face fata muncii enorme. Specialistii spun ca daca nu respectam regulile de distantare, cel mai sumbru scenariu poate deveni realitate: acela de a nu mai fi suficiente locuri in spitale. La Cluj, din 5 august, Spitalul de Recuperare va fi transformat din nou in SPITAL COVID.

Decizia a fost luata aseara aseara tarziu in cadrul unei sedinte a Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta. Cei care fac parte din comisie au analizat situtia epidemiologica in care ne aflam si au constatat ca, foarte curand, cele doua spitale COVID din oras, cel de Boli Infectioase si de Pneumologie, risca sa ramana fara locuri pentru tratarea pacientilor pozitivi.

Tocmai de aceea, au luat decizia ca incepand din 5 august, o parte a Spitalului de Recuperare sa revina in lupta COVID, dupa ce in urma cu doar o luna si jumatate unitatea sanitara si-a reluat activitatea normala, pentru ca in timpul starii de urgenta a mai tratat astfel de pacienti.

In total, acest spital are 400 de paturi, se afla in apropierea celui de Boli Infectioase si este construit in asa fel incat circuitele epidemiologice pot fi respectate, astfel incat pacientii cu boli cronice nu se vor intalni cu cei infectati cu noul coronavirus.

Baza de tratament a spitalului de recuperare ramane insa deschisa in continuare, dar si cea de aritmologie, pentru ca este unica in regiune si lista de asteptare a pacientilor depaseste 1 an.

In ultimele 24 de ore, la Cluj au fost raportate 12 noi cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus, numarul pacientilor din acest moment ajungand la 216.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close