publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Zona

Autostrada recent inaugurata in judetul Cluj, amenintata de un mal de pamant – VIDEO

Nu avem noroc la autostrazi! O noua sosea de mare viteza risca sa fie inghitita de pamant la doar 6 luni de la inaugurare. Este vorba despre un tronson de pe autostrada A10 intre Decea si Turda. De cateva saptamani, constructorul a fost nevoit sa isi aduca din nou in zona muncitorii si utilajele, pentru ca, imbibat de apa din topirea zapezilor, un versant intreg a inceput sa o ia la vale.

Tronsonul de 29 de kilometri dintre Aiud si Turda a fost dat in folosinta in ultima zi a lunii iulie. Acesta face parte din intreaga sectiune Sebes – Turda, ce va face legatura intre A1 si A10. In vara, a fost inaugurat cu intarziere, tot din cauza unui versant care a alunecat, nu cu mult dupa finalizarea lucrarilor.

La inceputul acestui an insa, problemele au aparut din nou, la doar cativa kilometri distanta. Un taluz aflat la doar cativa kilometri de locul unde au fost probleme si in trecut, a dat semne de alunecare.

Cei de la CNAIR spun  ca problema nu este grava, dar daca nu s-ar fi intervenit acum exista riscul ca o parte din versantul respectiv sa se scurga spre sosea. La fata locului insa, lucrurile arata cu totul altfel – maluri intregi de pamant au alunecat spre sosea.

Intreaga autostrada A10 are o lungime de 70 de kilometri, insa au fost dati in folosinta doar 29. Restul ar urma sa fie inaugurati anul acesta, insa lucrarile nu prea au avansat deloc. Desi pentru finalizarea lucrarilor ar fi nevoie de 660 milioane de lei, Guvernul a alocat in acest an mai putin de un sfert. Lotul pe care au aparut problemele a fost realizat de o firma austriaca, pentru suma de 470 milioane de lei fara TVA.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close