aeroport cluj

alexander internatinoal
BREAKING NEWSDin Oras

Blocul ANL din Dej, de peste o lună fără curent | „Electrica nu are personal suficient” – VIDEO

A trecut o luna si jumatate de cand 47 de familii de tineri din Dej au primit cheile apartamentelor din noul bloc ANL din Dej, dar chiar si asa inca nu se pot muta. Apartamentele nu sunt racordate la utilitati, iar din luna mai oamenii sunt amanati in mod frecvent. Doar casa scarii e racordata la electricitate, pentru apartamente cererile fiind inca in procesare la Electrica. Reprezentantii Primariei Dej spun ca au facut toate demersurile necesare la furnizor, dar din cauza lipsei de personal de la Electrica Dej, lucrurile se misca foarte incet. Pentru ca nici contoarele de gaz nu au fost instalate inca, s-a luat decizia ca beneficiarii sa fie scutiti de la plata chiriei pana cand apartamentele vor fi racordate la utilitati.

26 mai e ziua in care cele 47 de familii de tineri au primit cheile noilor apartamente in primul bloc ANL construit in Dej. Au fost declarate eligibile in urma unui barem aplicat la nivel national si mai era doar un pas pana cand se puteau muta. Numai ca, au avut surpriza sa gaseasca apartamentele neracordate la electricitate si gaz. Oamenii au crezut ca e o chestiune de cateva zile si unii dintre ei au renuntat la vechile locuinte in care stateau in chirie. Dar zilele s-au transformat in saptamani si saptamanile in luni. Ingrijorati, oamenii au inceput sa puna intrebari pe grupurile de pe retelele de socializare, dar angajatii primariei responsabili de blocul respectiv au inceput sa ii ameninte subtil pe cei care se plangeau si li s-a transmis ca ar fi bine sa taca pentru ca oricum chiria nu e foarte mare, mai spun oamenii.

In plus, in cateva apartamente locatarii au gasit cateva nereguli, cum ar fi igrasie, vopsea scorojita, podea umflata sau obiecte sanitare sparte, iar atunci cand au cerut sa fie mutati in alte apartamente ramase goale (s-au ocupat 47 din totalul de 60 apartamente), cei care se ocupa de bloc au refuzat. Acesta a fost motivul pentru care cel putin doua familii au decis sa renunte la apartamentele ANL.

Am solicitat conducerii orasului un punct de vedere despre situatia de la blocul ANL, care desi e finalizat nu poate fi locuit, iar acestia ne-au transmis ca de vina sunt cei de la Electrica, pentru ca nu au personal suficient si intarzie foarte mult procesarea cererilor. 

„Conform procedurilor, racordarea la rețeaua de electricitate a fiecărui apartament nu se poate face decât în baza contractului de închiriere și a fișei locative ce vizează apartamentul închiriat. Primăria Municipiului Dej, după încheierea contractelor, a predat documentațiile, aferente racordării fiecărui apartament, către Electrica Distribuție. Urmează apoi să se elibereze avizul tehnic de racordare de către aceasta și să se deruleze etapa de emitere certificat de racordare, respectiv încheierea contractului de furnizare energie electrică pentru fiecare chiriaș. Aceste etape încă din păcate nu au fost parcurse de Electrica, din motive de lipsă de personal, aspecte cu care nu putem fi de acord și pentru care facem demersuri în continuare în vederea urgentării și finalizării până la sfârșitul acestei luni. Având în vedere că racordurile la apă și canalizare au fost finalizate și contractele cu E-on Gaz sunt în derulare, până la rezolvarea situației legate de alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, Primăria Municipiului Dej, va întocmi un act adițional la contract prin care se va preciza că plata chiriei se va percepe doar de la data racordării la utilități a fiecărui apartament”, a transmis Primaria Dej.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button