publicitate
publicitate
publicitate
 
Din Zona

BORS 2 – Un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria | Este pe un “ciot” de autostrada

Incepand de ieri, romanii au un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, in vama Bors din judetul Bihor. Noul punct de trecere este deschis non-stop si are zece artere de control pe fiecare sens, lucru care face ca timpii de asteptare sa se reduca semnificativ chiar si atunci cand este aglomerat. Odata cu acesta a fost inaugurat si un “ciot” de autostrada de aproximativ 5 kilometri, intre Biharia si Bors. In curand insa, va fi deschisa si portiunea de autostrada de pe partea maghiara, astfel incat romanii sa poata circula pe sosele de mare viteza pana in Vestul Europei.

Punctul de frontieră, care funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi care este situat pe teritoriul Ungariei, face conexiunea între autostrada Cluj-Napoca – Santăul Mare (România) şi autostrada Nagykereki – Szolnok (Ungaria) şi funcţionează în regim permanent, 24/24 de ore. Acesta este prevăzut cu zece artere de control pe fiecare sens, dintre care patru pentru autoturisme, patru pentru automarfare şi două pentru autocare, controlul de frontieră efectuându-se în comun cu partea ungară.

Noul punct de frontieră se alătură celor 12 puncte de trecere deschise traficului internaţional la graniţa României cu Ungaria, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători şi mărfuri între cele două state.

De asemenea, deschiderea punctului vine atât în sprijinul cetățenilor care vor beneficia de un nou punct de trecere cu infrastructură modernă, dar și în sprijinul autorităților de frontieră române şi ungare, care gestionează valori de trafic din ce în ce mai mari înregistrate la graniţa comună.

Lucrările de amenajare au avut în vedere ca punctul să întrunească toate condiţiile necesare pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform catalogului Schengen. Astfel, acesta beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea la supravegherea şi controlul trecerii frontierei, în prezent, este asigurat cu poliţişti de frontieră de la celelalte sectoare din cadrul I.T.P.F. Oradea, urmând ca în cel mai scurt timp statul de organizare să se suplimenteze cu 150 de posturi, ofiţeri şi agenţi, funcţii ce vor fi asigurate prin redistribuire din numărul total de posturi aprobat de Ministerul Afacerilor Interne.

FOTO: Bihon

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close