publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Eveniment

Calatorii care miros urat sau poarta haine murdare in autobuze vor fi amendati

Primaria din Cluj-Napoca modifica regulamentul de conduita al CTP si doreste ca persoanele care se urca in mijloacele de transport in comun si poarta haine murdare sau urat mirositoare, sa fie sanctionate contraventional. Amenzile sunt cuprinse intre 100 si 200 de lei si sunt valabile si pentru calatorii care au asupra lor bagaje sau materiale cu mirosuri neplacute.

Prin noul regulament se impun o serie de sanctiuni, care au ca scop prevenirea distrugerii mijloacelor de transport, dar si asigurarea unui climat de liniste in interiorul acestora. Pe langa sanctiunile prevazute pentru persoanele care emana mirosuri urate, sunt luati in vizor si cei carora le lipsesc cei „sapte ani de acasa”. Astfel, calatorii care adreseaza injurii soferilor si controlorilor sau fac gesturi obscene, vor fi santionati cu amenda intre 300 si 400 de lei.

Vizati sunt si cersetorii care se urca in autobuze, dar si cei care vor sa lipeasca afise in interiorul sau exteriorul acestora. Prin noul regulament se interzice transportarea substantelor inflamabile sau explozibile, bicicletelor sau a altor bagaje care depasesc limita de doua locuri. De asemenea calatorilor le este interzis sa se sprijine de geamuri, sau de burduful mijlocului de transport public.

Noul regulament este in dezbatere publica pana in 14 martie si poate fi consultat pe site-ul primariei Cluj-Napoca.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close