mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Marketing (P)

Caracteristici suplimentare pe care le puteti gasi la noile modele de aparate auditive

Alegerea aparatului auditiv care va poate ajuta cel mai bine in afectiunea de pierdere a auzului de care suferiti este o operatiune destul de complicata.

Va trebui ca impreuna cu specialistul audiometrist sa decideti care dintre caractersiticile modelelor de aparate auditive sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastra.

Caracteristici suplimentare ale principalelor modele de aparate auditive

In timp ce toate modelele de aparate auditive au rolul de a capta si de a amplifica sunetele din jurul dumneavoastra, astfel incat sa le puteti indentifica mai bine, unele dintre aceste aparate auditive au cateva caracteristici optionale, printre care:

 • Reducerea zgomotolui. Este o optiune pe care o detin majoritatea modelelor de aparate auditive, diferenta consta in faptul ca modalitatea de reducere a zgomotului variaza sau poate fi reglabila. In plus, unele modele ofera posibilitatea de reducere a zgomotului facut de vant.
 • Microfoane directionale. Acestea sunt aliniate pe aparatul auditiv pentru a asigura o captarea imbunatatita a sunetelor care vin din fata dumneavoastra si o reducere simultana a sunetelor care vin din laterala sau din spatele dvs. Unele aparate se pot concentra intr-o singura directie, insa microfoanele directionale pot imbunatati capacitatea de a auzi atunci cand va aflati intr-un mediu cu zgomot de fundal.
 • Baterii reincarcabile. Unele aparate auditive au baterii reincarcabile, iar asta inseamna o utilizare mai usoara.
 • Compatibile cu telefonul. Aceste aparate auditive fac mai accesibile convorbirile telefonice, deoarece vor reduce sunetele din mediul inconjurator si vor prelua sunetele de pe telefonul compatibil cu aparatul auditiv. Aceste aparate preiau semnalul emis de difuzoare din diferite locatii, cum ar fi teatrele, permitandu-va sa auziti mai bine si sa intelegeti ce se intampla pe scena.
 • Conectivitate wireless. Din ce in ce mai multe aparate auditive se pot conecta fara fir cu alte dispozitive compatibile, cum ar fi telefoanele mobile, playerele muzicale, computerele sau televizoarele.
 • Unele aparate auditive sunt dotate cu telecomanda, astfel incat sa puteti regla caracteristicile fara a atinge aparatul auditiv. Unele modele de aparate auditive se conecteaza direct la telefonul mobil, avand o aplicatie speciala, care va transforma telefonul intr-o telecomanda.
 • Intrare audio directa. Este o caracteristica ce permite conectarea audio a unor aparate auditive la televizor, un computer sau un dispozitiv muzical cu cablu.
 • Programare variabila. Este o caracteristica specifica unor aparate auditive mai performante, prin care se pot stoca mai multe setari pentru diverse nevoi de ascultare si medii.
 • Pentru o persoana cu doua aparate auditive, unul pentru fiecare ureche, aparatele sunt programate sa functioneze impreuna, astfel incat ajustarile aduse unui aparat auditiv pe o ureche (cum ar fi controlul volumului) sa se transmita simultan si celuilalt aparat, permitand un control mai simplu.

Achizitionarea unui model sau altul de aparate auditive implica explorarea tuturor optiunilor disponibile si luarea unei decizii care poate fi destul de costisitoare. Pentru a evita cheltuirea unor sume importante pe aparate auditive care nu sunt potrivite pentru dvs., dar si pentru a evita dezamagirea purtarii unui aparat care sa nu va implineasca asteptarile, luati in calcul urmatoarele recomandari:

 1. Faceti un control, pentru ca medicul specialist sa poata identifica cauzele corecte ale pierderii auzului, excluzand situatii cum ar fi acumularea de ceara in urechi sau o infectie.
 2. Mergeti la un audiolog bun, care sa efectueze o audiograma cu ajutorul careia va poate evalua auzul intr-un mod profesionist. Astfel, veti putea alege impreuna cel mai potrivit model de aparate auditive si sa reglati dispozitivul pentru a va satisface nevoiele pe care le aveti in aceasta directie. Daca suferiti de pierderea auzului la ambele urechi, veti obtine cele mai bune rezultate prin purtarea a doua aparate auditive.
 3. Atunci cand va decideti asupra unui aparat, solicitati o perioada de proba. Poate dura ceva timp pana va obisnuiti cu el si pana va decideti daca este potrivit pentru dumneavoastra.

Pentru orice alte intrebari pe care le aveti, precum si pentru service aparate auditive, accesati www.wesound.ro.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close