ads
publicitate
 
Marketing

Care sunt tipurile de Poker pe care le poți juca la cazino?

Ai auzit deja foarte multe lucruri de jocul de Poker și pare că ar fi acel joc care ți se potrivește și ar putea deveni un motiv întemeiat pentru începerea unei cariere de gambler? Cele mai mari șanse sunt ca tu să fi auzit deja de jocul de Texas Holdem, adică cea mai populară formă de Poker jucată pe tot globul. Deși cei mai bogați jucători preferă jocul de Texas Holdem, iar cele mai mari turnee folosesc acest joc, în acest articol vom vorbi și despre alte tipuri de Poker.

Texas Holdem

Nimeni nu va putea contrazice vreodată faptul că Texas Holdem este cel mai popular mod de joc din Poker. Este cel mai jucat în cazinouri precum jocaparat.ro, este jocul pe care toți jucătorii de Poker îl preferă sau cel puțin au auzit și este acel joc unde se organizează cele mai important turnee cu cele mai mari premii văzute vreodată. Jocul de Texas Holdem va putea fi găsit mereu la orice cazino indiferent de oră, zonă geografică sau locație.

În jocul de Texas Holdem, toți jucătorii de la masă încearcă să creeze combinații de cărți cu ajutorul celor 2 cărți pe care le vor primi de la dealer, cu ajutorul celor 5 ce vor fi oferite pentru toți jucătorii de la masă. Înainte de fiecare etapă de întoarcere a flop-ului, turn-ului sau river-ului, jucătorii trebuie să parieze sume de bani în funcție de cât de bună cred ei că este mâna pe care au primit-o, dar și de combinațiile pe care le-au realizat cu ajutorul acestor cărți.

Cele 5 cărți întoarse de dealer pe parcursul jocului sunt comune pentru fiecare jucător și este foarte important ca jucătorii să se folosească de aceste cărți pentru a crea combinații imbatabile împreună cu cărțile care se află în mână.

Omaha Hi

Fiind vorba despre un podium al celor mai populare și jucate jocuri de Poker din lume, evident că pe locul doi vorbim despre jocul de Omaha. Acel apelativ mic Hi provine de la o specificație a jocului care precizează faptul că jucătorul cu mâna cea mai bună din joc va câștiga potul din runda respectivă. Omaha este unul dintre jocurile care seamănă cel mai mult cu jocul de Texas Holdem, iar singura diferență este că jucătorului îi sunt oferite patru cărți în loc de două.

Acest lucru înseamnă că jucătorii încearcă să formeze combinații câștigătoare cu cele 5 cărți de jos, dar sunt obligați să folosească numai două cărți din mână pentru a face acest lucru. Doar două cărți din mână și doar 3 cărți dintre cele care au fost oferite la comun. Evident, că la un număr mai mare de cărți, este mult mai ușor să realizezi combinații câștigătoare, dar aici este și frumusețea acestui joc.

7-Card Stud

Cu toate că nu vedem foarte des acest mod de Poker la turnee sau prin cazinouri, înainte ca Texas Holdem să preia tronul pentru cel mai cunoscut și cel mai jucat mod de Poker, 7-Card Stud era jocul cel mai căutat și cel mai apreciat de către jucători.  Este foarte diferit de cele două menționate anterior. Aici nu există cărți care sunt întoarse cu fața în jos și apoi folosite de către fiecare jucător. 

Într-un joc normal de 7-Card Stud, jucătorii primesc fiecare câte o mână de cărți dintre care unele sunt cu fața în sus, iar altele cu fața în jos. Dacă jucătorul vrea să primească o mână de cărți, acesta trebuie să plătească un pariu premergător. Jucătorul care are cea mai mică carte cu fața în jos va fi și cel care începe.

După ce această rundă este finalizată, dealerul va mai oferi câte o carte cu fața în joc fiecărui jucător. În această rundă, cel care are cea mai mare carte are dreptul de începe primul. În cele din urmă se va ajunge la o ultimă rundă unde fiecare jucător primește o carte cu fața în jos pe care nimeni nu o va putea vedea. Aici se va juca și ultima rundă a jocului.

5-Card Draw

Un mod destul de simplu de Poker, dar care are un impact foarte mare la masa de joc. Fiecare jucător primește 5 cărți pe care nimeni altcineva nu le poate vedea. Și aici avem parte de big blinds și small blinds care vor continua să ruleze de la un jucător la altul pe tot parcursul meciului. Ceea ce trebuie să facă fiecare jucător este să înlocuiască toate cărțile pe care dorește să le schimbe și să primească înapoi alte cărți cu ajutorul cărora să poată  crea combinații câștigătoare. Dacă de exemplu ai în mână 2xK și nimic altceva, probabil vei dori să schimbi acele 3 cărți în speranța că vei prinde încă un K.

Cam aceasta este diferența între acest mod de Poker și restul. Nu există cărți care sunt puse la comun și fiecare jucător are informații strict despre cărțile din mâna sa.

Concluzie

Acestea sunt printre cele mai jucate jocuri de Poker din cazino și care sunt aproape de fiecare dată accesibile în orice cazino. Alege unul dintre ele și vezi care este pe placul tău. Noi te sfătuim să joci de plăcere și apoi pentru bani.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close