mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Marketing (P)

Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii | Unde le poti inlocui in Dej

Procedura schimbarii caselor de marcat cu modele noi care au renuntat la rola jurnal si au adaptat  jurnalul electronic, este aproape de implementare si de conectarea la serverele ANAF. Prin aceasta masura, cea de inlocuire a caselor de marcat clasice cu cele care care au jurnal electronic, autoritatile vor sa reduca evaziunea fiscala. In cazul unui control, firmele care nu si-au inlocuit casele de marcat, risca sa fie sanctionate din prima, deoarece Guvernul a oficializat eliminarea contravenției de pe lista celor iertate la prima abatere. 

Dacă până acum firmele erau obligate să păstreze copii ale bonurilor timp de 5 ani pentru eventualitatea unui control, dupa conectare,  informaţiile legate de vânzări vor fi transmise către ANAF.

Casele de marcat de tip vechi tipăreau dublura tuturor bonurilor împreună cu raportul Z , lucru care nu  se va mai întâmpla odată cu noile case de marcat, pentru că dublura va fi memorată în jurnalul electronic și astfel se va ușura pentru toate societățile comerciale partea de arhivare.

In prezent procedura este foarte aproape de implementare, iar casele de marcat noi vor fi conectate la serverele ANAF in curand, deja fiind testata aeasta procedura.

Din acest an, companiile care nu-și înlocuiesc vechile case de marcat cu jurnal tipărit cu aparate cu jurnal electronic vor fi sancționate din prima, deoarece Guvernul a oficializat eliminarea contravenției de pe lista celor iertate la prima abatere. Concret, din 2021 se va modifica lista faptelor acoperite de legislația prevenirii. Astfel, cei care nu-și iau case noi de marcat vor risca din prima o amendă între 8.000 și 10.000 de lei și suspendarea temporară a activității. Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului 1.027/2020, care a apărut în Monitorul Oficial. Documentul va modifica efectiv lista contravențiilor pentru care se aplică legislația prevenirii pe 8 ianuarie 2021.

Nedotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic va fi sancționată de la prima abatere, după ce această faptă va dispărea de pe lista contravențiilor iertate la prima abatere. Includerea contravenției în legislația prevenirii a fost făcută în septembrie 2018, în plin proces de înlocuire a vechilor case de marcat.

O solutie rapida pentru a schimba casa de marcat sau aparatul fiscal de taxi o ofera cei de la Cash Register Service SRL Dej. Ii gasesti pe strada Gheorghe Sincai, nr 7. Firma este autorizata sa vanda, sa fiscalizeze si sa ofere servicii de service caselor de marcat cu jurnal electronic, aparatelor fiscale de taxi, cantarelor electronice. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close