publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSCoronavirus (COVID-19)

Cazul dejencei infectate cu COVID-19 a oprit activitatea unei fabrici militare

Efectele care pot sa apara in urma unui singur caz confirmat de infectare cu COVID-19 ajung uneori sa fie greu de imaginat. Dupa ce rezultatul analizelor femeii in varsta de 50 de ani din Dej a fost POZITIV, Automecanica Moreni, o fabrica de echipamente si tehnica militara, a fost nevoita sa isi supende activitatea. Motivul – ginerele dejencei este cadru militar in Dej, iar dupa ce a intrat in contact cu aceasta fara sa stie ca este infectata,  a fost trimis in delegatie la fabrica respectiva. Barbatul este acum in izolare si asteapta rezultatul analizelor. Tot cu emotii asteapta rezultatul si alti militari din Dej care au intrat la serviciu in contact cu acesta. 

Femeia in varsta de 50 de ani din Dej s-a intors din Austria in 11 martie, cand tara nu era in “zona galbena”, ceea ce inseamna ca nu avea nicio obligatie sa se izoleze la domiciliu. Fara sa stie ca este purtatoare de virus, timp de 6 zile a avut o rutina zilnica obisnuita, intrand in contact cu mai multe persoane, printre care si ginerele ei care este cadru militar la o unitate militara din Dej. Fara ca cineva sa banuiasca ceva, militarul a fost trimis in delegatie la Automecanica Moreni si UM Mija, doua societati din judetul Dambovita care se ocupa de producerea echipamentelor militare sau de mentenanta acestora. Acolo, barbatul a intrat in contact cu numerosi muncitori de pe mai multe sectii.

Conform liderului de sindicat al salariatilor de la Automecanica Moreni, militarul ar fi dat o declaratie pe propria raspundere ca nu a intrat in contact cu nimeni venit din strainatate, dar dupa ce s-a intors acasa la Dej si a aflat ca soacra lui a fost confirmata cu COVID-19 i-a sunat pentru a-i informa de acest lucru.

Ca masura de preventie, s-a luat decizia ca activitatea fabricii sa fie oprita timp de o saptamana, iar angajatii sa ramana acasa in izolare pana cand vor veni rezultatele analizelor militarului.

Intre timp, ginerele femeii infectate este in izolare a fost testat, iar in aceasta seara urmeaza sa afle si daca rezultatul este pozitiv sau negativ, lucru asteptat cu emotie si de miltiarii din unitatea de la Dej, pentru ca au intrat in contact cu acesta.

Mie mi se pare aiurea pentru că acest om este cadru militar de la o unitate militară, unde are medic, unde are de toate… şi să-l trimită într-o misiune fără să ştie unitatea militară. Asta a fost o chestie care ne-a dat peste cap şi nici nu a scris în declaraţie că a venit în contact, că altfel nu intra, pentru că la noi când se  intră pe poartă trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu are niciun fel de problemă. Chiar el ne-a sunat când a ajuns acasă să ne spună că soacra lui a fost la schi în Austria şi a fost găsită cu coronavirus. S-ar putea ca omul chiar să nu fi ştiut, dar acolo este o întrebare „dacă aţi venit în contact cu persoane venite din străinătate”. Problema este că el a intrat în contact cu multă lume, el a venit pentru anumite lucruri în colaborarea noastră pe mentenanţă – transportoare şi vă daţi seama că a venit în contact şi cu banda de montaj şi cu cei de la Service, şi cu cei de la CTC, iar după aceea a mers şi la UM Mija. O nebunie! Noi eram convinşi că ne-am luat toate măsurile să fie bine şi uite cum ne-a bulversat toată treaba asta. Am oprit activitatea pentru o săptămână, măcar să dispersăm puţin, să nu mai fim toţi la un loc, măcar să-i protejăm pe ceilalţi. Dar să vedem dacă lucrurile sunt şi la el pozitive, pentru că în cazul acesta trebuie să testăm toţi salariaţii  de la Automecanica Moreni”, a semnalat Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

Citeste si:

S-A INTAMPLAT | Primul caz de COVID-19 CONFIRMAT in Dej

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close