ads
publicitate
 
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

Cazurile de COVID din Dej cresc de la o zi la alta | Ne apropiem de pragul CARANTINEI

Prudență, atenție și responsabilitate – sunt cele trei lucruri pe care autoritățile le cer continuu de la dejeni în ultimele zile, după ce cazurile de COVID-19 din oraș au fost tot mai multe. Pentru că unele persoane au înțeles să acționeze exact invers și au dat dovadă de iresponsabilitate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus noi restricții în Dej, cum ar fi suspendarea activității interioare a restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de jocuri de noroc, întrucât a fost depășită incidența cazurilor de 1,5 la 1000 de locuitori. Măsura a fost luată nu neapărat din cauza că aceste localuri ar fi fost sursele de infectare în cazurile de COVID, ci pentru a reduce cât mai mult interacțiunile nejustificate dintre persoane.

Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, a anuntat inca de zilele trecute ca daca Dejul va atinge pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori nu se va feri sa instituie carantinarea municipiului si din pacate, trendul este ascendent.

Daca ieri, in Dej, erau 63 de cazuri active de COVID-19, in ultimele 24 de ore au mai fost diagnosticate inca 10 persoane, incidenta crescand pana aproape de 2 la 1000 de locuitori. Practic, aproximativ 20 de cazuri de infectare cu SARS-COV-2 ne mai despart de pragul carantinarii, iar daca zilele urmatoare si testele contactilor celor infectati deja devin pozitive, situatia nu va fi una deloc buna.

Tot ce putem face noi ca locuitori ai Dejului pentru a nu ajunge in aceasta situatie, este sa purtam masca de protectie, sa ne spalam cat mai des pe maini cu apa si sapun si sa evitam locurile aglomerate.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close