ads
publicitate
 
ActualitateEveniment

Ce spune MApN despre primirea Dragonilor Transilvani la sosirea din Afganistan

In urma imaginilor publicate ieri in exclusivitate de Dejeanul.ro, care arata modul in care au fost primiti militarii dejeni intorsi din Afganistan, MApN a explicat in detaliu ce s-a intamplat, lucru care confirma informatiile prezentate de noi.

“Activitatea de repatriere din Afganistan a personalului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a fost planificată în perioada 7 februarie – 3 martie, cu aeronave C-17 Globe Master III puse la dispoziţie de NATO prin programul Strategic Airlift Capability. Acest tip de aeronavă operează numai pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.

            La data de 21 februarie au fost repatriaţi 152 de militari, majoritatea de la Batalionul 811 Infanterie din Dej. Aeronava C-17 Globe Master III a aterizat la Bucureşti în jurul orei 24.00.

            Având în vedere distanţa mare între Bucureşti şi localitatea de dislocare – Dej, Statul Major al Forţelor Terestre a solicitat sprijinul pentru transportarea militarilor cu o aeronavă a Forţelor Aeriene.

            Conform procedurilor, deplasarea militarilor de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” până la Baza 90 Transport Aerian a fost efectuată cu autobuze, concomitent cu descărcarea materialelor şi echipamentelor. Acestea au ajuns la aerodromul militar în jurul orei 1.00, unde au fost verificate de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi ai Poliţiei Militare, activitate ce a durat circa două ore. Paletizarea celor aproximativ şapte tone de materiale, pentru a fi încărcate în avionul C-130 Hercules care urma să le transporte la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a început după ora 3.00.

            Militarii au aşteptat paletizarea materialelor într-o facilitate a Bazei 90 Transport Aerian, folosită ca sală de sport, având în vedere că durata dintre zboruri a fost prea scurtă pentru cazarea lor într-un spaţiu special destinat.

            Primul zbor (cu 53 de militari la bord) spre Câmpia Turzii s-a desfăşurat între orele 6.15 – 7.00, iar al doilea (cu 50 de militari la bord) în intervalul orar 8.30 – 9.15.

            Aspectele administrative privind defluirea efectivelor în garnizoanele de dislocare au fost stabilite, de comun acord, între cele două categorii de forţe (SMFT şi SMFA).”, se arata intr-un comunicat transmis de MApN.

 

 

Articole Similare

8 Comentarii

 1. CINE SE SCUZA,SE ACUZA . Dupa ce v-ati pus cenusa in cap, acum veniti cu tot felul de argumente.Sa va fie rusine.

 2. Explicați se găsesc an tot deauna mai ales mai mari de sus nici o data nu vor recunoaște că sa greșit privind organizarea proasta.
  Ei au știut exact ce va fi de făcut an momentele când vor ajunge acești eroi ai vremurilor de acum și nu au nici o scuza pt ca asea cum un muncitor merge la servici zilnic anainte de a se apuca de treaba I se trasează niște sarcini
  Acei mari ai fot foarte informați când pleaca deacolo și când ajung aici dar indolenta anca o data se vede
  Alte state ași apreciază oameni care as plecați sa spele onoarea tari nu ca și la noi.
  Păcat ca se antampla asea ceva an România merge totul pe relația și nimeni nu mai face ceva pt ca ie plătit sași facă treaba exact Cum trebuie.
  Păcat anca o data ca armata nu are sindicat care sa le apere drepturile și care sa lupte pt binele lor și se descurca iei antre iei și as fac datoria cu fruntea sus anca an armata romana funcționează sistemul ciausist cad se face totul cu forte proprii și financiare ca atunci când mai mari vin an control sa fie mulțumiți cu ce sa făcut dar defapt ie doar meritul militarilor sau mai bine zis a omului militar care se da peste cap sa facă sa fie toate perfecte cu nimic gen”din cacat facem zideci și sa și puste”
  Mie rușine sa spun ca avem armata cu asea conducătorii an fruntea iei .
  Ne preocupam de tot felul de lucruri ne importante gen ce mănâncă puturoși și oameni leneși care doar se plânge dar nu pot lucra.
  Lăsați ca facem noi restu și pt voi.
  Dragonii Transilvani sunteți niște eroi și ne ați făcut mândri ori unde ați călcat. Pentru noi contați.

 3. Scuze avem toți și la urma urmei nu fac nimic
  Au fost tratați mai ceva ca cei expulzati din te mir ce tari
  A și sa știți ca chear dacă sunt majoritatea bărbați au știut sași facă curățenie la locul de somn pt ca stand pe jos și mâncând fiecare ce a mai rămas prin geanta primite de la americani au făcut putina mizerie și au fost trași la răspundere cum siau permis sa facă mizerie an acea sala de lux.

 4. Chiar nu oprraza acel gen de aeronava pe Turda? Ma mincinosule de Jipa, purtatorul de cuvant, cand i-ati dus cum de a aterizat la Turda? Daca tot minti, informeaza corect opinia publica. Mincinosuuuule de Jipa!!!!!!

 5. Si cat au cotizat la politia de frontiera si politia militara ca sa inchida ochii la marfurile aduse din PX sau BX si sa nu ii puna sa plateasca vama??? Tot 10 dolari pe cap de vita furajata sau e deja in euroi???? Hai ca exagerati cu laudele, se stie cu ce au venit si nu e vorba de avion.
  @Vaida politistul…..daca nu ai fost in TO nu vorbi. I-au dus pe Baneasa ca sa depuna icrele acolo….asa se zice…adica spaga de rigoare la Politia de frontiera si aia cica Militaroasa.

 6. Terminati cu bocetele de femei gravide!!! Se stie de ce la venire se aterizeaza pe Baneasa din micul Mumbai. Coletele cu daruri pentru smenarii din M100 si comandamentul din Buzau se preiau de militienii militarosi si se transporta rapid direct la cacanarul de sef care i-a trimis acolo. Asa se procedeaza de fiecare data. Daca aterizau pe Turda, darurile trebuiau transportate pana in Miticistan…tot de catre militienii militarosi cu girofarurile pornite. Era mai complicat. Plus ca spaga de rigoare se lua de militienii de frontiera din Cluj si nu de mitici. Habar nu aveti despre cum se fac chestiile astea.

 7. Ca au fost ignorati la sosire asta e nesimtire totala dar si ei se vaicaresc in stil mioritic. Primii ofiteri de stat major care au ajuns la comandamentul central din Bagram au dormit 3 zile sub cerul liber direct pe pietrisul din baza pana cand infanteria marina americana au reusit sa cucereasca zona adiacenta aeroportului militar. Au baut apa la sticla si au mancat carne uscata de vita tare ca si pingeaua si nu s-au plans. Dupa trei zile zona a fost sigura pentru aterizarea avioanelor cu provizii si corturi. Chestia e ca toti stiu cum au ajuns acolo, toti stiu de ce venirea se face pe Baneasa asa ca pe toti ii doare in cur de cei care se intorc din TO. Stiti de ce nu se controleaza locasul pentru roata de rezerva de avion???? Prietenii stiu de ce!!! LOL

 8. Daca guvernul ar da o ordonanta de guvern prin care produsele aduse din TO nu se supun taxarii pentru ca nici guvernul american nu le taxeaza, nu ai mai vedea picior de militian de frontiere, vames sau militian militaros la venirea contigentului acasa. Nu li se mai renteaza sa piarda o noapte in aeroport dea-n lulea. Produsele din BX sau PX au preturi de fabrica iar diferenta de taxe se suporta de guvernul american. De ce cer mioriticii taxa pe ele??? Sau spaga????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close