publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin OrasEveniment

Cel care a inselat prin metoda “accidentul” doua batrane din Dej, trimis dupa gratii | Cum actiona – VIDEO

Adolescentul in varsta de 17 ani din judetul Constanta care a inselat doua batrane din oras prin deja celebra metoda “accidentul” isi va petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii. Acesta a fost retinut in 10 aprilie de catre politistii dejeni tocmai la Constanta, iar ieri a fost prezentat judecatorilor care au decis sa il trimita in arest preventiv.

Cum actiona?

De obicei, acest tip de inselaciuni sunt efectuate de o adevarata retea, si niciodata cel care isi suna victimele nu este si cel care se intalneste cu ele. Asa s-a intamplat si acum. Cele doua batrane din Dej au fost sunate pe 5 aprilie, in miez de noapte, de catre un barbat care le anunta ca fiii lor au fost victimele unui accident rutier si se afla pe un pat de spital, dar e nevoie de bani pentru operatii. Persoana de la telefon le-a transmis acestora ca va trimite un asistent medical sa ridice banii, dar pentru ca victimele sa nu poata verifica informatia, erau tinute in permanenta la telefon pana cand “sageata”, in acest caz adolescentul de 17 ani, se intalnea cu ele, lua banii si apuca sa se faca si nevazut.

Greselile de incepator si rapiditatea politistilor dejeni l-au trimis dupa gratii

Desi sunt rare cazurile in care autorii acestor fapte sunt prinsi, cateva greseli de incepator dar si modul in care s-au miscat politistii Biroului de Investigatii Criminale Dej l-au trimis pe adolescentul de 17 ani direct dupa gratii. Daca pentru a primi banii de la una dintre victimele sale, acesta a fost nevoit sa mearga la domiciliul ei, deoarece batrana este imobilizata in scaun cu rotile, celei de-a doua victime, adolescentul i-a dat intalnire intr-un loc public din oras. Astfel, in jurul orei 2 noaptea, acesta s-a intalnit cu femeia la intersectia strazilor Cosbuc cu Avram Iancu si a primit cei 10 000 lei. “Sageata” nu stia insa ca locul este impanzit de camerele de supraveghere ale Primariei si ca toata “tranzactia” a fost inregistrata video. O alta greseala facuta de adolescent a fost sa se cazeze la un hotel din centrul orasului, astfel ca dupa ce au urmarit pe camerele video traseul acestuia, politistilor nu le-a luat mult sa afle si identitatea lui. Politistii nu au fost deloc surprinsi sa afle ca cel care lua banii este domiciliat la sute de kilometri distanta de Dej, tocmai in localitatea Mircea Voda din judetul Constanta, pentru ca in toate cazurile de acest gen, autorii actioneaza departe de casa.

Politistii dejeni, in perchezitii la Constanta

Politistii din Dej au luat imediat legatura cu oamenii legii din Constanta, si o echipa de la  Dej a plecat intr-acolo pentru a prinde autorul. Acestia si colegii lor de la malul marii au efectuat o perchezitie in casa adolescentului de 17 ani, iar toate indiciile duceau spre faptul ca el ar fi autorul celor doua inselaciuni din Dej. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore si adus la Dej la audieri. In urma cercetarilor, politistii au informatii ca acelasi adolescent ar fi actionat in ziua respectiva si in Suceava si Vatra Dornei, prin aceasi metoda. Cu probe greu de contestat si un rechizitoriu facut ca la carte, tanarul a fost prezentat ieri in fata judecatorilor din Dej cu propunere de arestare preventiva, lucru aprobat de magistrati.

Oricum, odata cu arestarea adolescentului, ancheta politistilor nu s-a incheiat. Acestia lucreaza acum la recuperarea prejudiciului de 25000 lei si la identificarea tuturor membrilor retelei, pentru ca “sageata” este folosita de cei care suna victimele doar pentru a “incasa” banii in schimbul unui comision.

Desi este veche deja, metoda “accidentul” continua sa faca victime in randul batranilor. Politistii le recomanda cetăţenilor care au părinţi în vârstă şi care locuiesc singuri să discute cu aceştia despre astfel de lucruri. 

Acestia trebuie să ştie că tratamentul medical de urgenţă este gratuit şi că nici un medic nu va cere bani pentru astfel de intervenţii. 

De asemenea nici un avocat adevărat, nu va cere bani pentru rezolvarea „amiabilă” a unui accident rutier grav. Aceste evenimente rutiere grave se soluţionează numai în instanţă, pe cale legală.

Nici un medic sau avocat nu î-şi va trimite asistenţii să ridice bani de la cineva de acasă, cu atît mai puţin la ore târzii.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close