publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
Din Zona

CLUJ | Patru tineri saltati de politie pentru ca faceau graffiti pe vagoane | Prejudiciul e insemnat – FOTO

Patru tineri din Cluj si Oradea au fost saltati de politisti, fiind banuiti ca vandalizau vagoanele de tren prin realizarea unor picturi de tip graffiti. In doi ani au reusit sa creeze un prejudiciu de 250 000 lei, pentru ca vagoanele trebuiau vopsite mai apoi de cei de la CFR. 

Conform unui comunicat, Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și Huedin, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere, fapte săvârșite prin aplicare de desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, atât de călători, cât și de marfă. 

Din investigații a rezultat că în perioada mai 2021-februarie 2023, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ar fi cauzat un prejudiciul total estimat la peste 250.000 de lei, în urma aplicării unor desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, aflate în circulație, atât de călători, cât și de marfă.

Pentru îndepărtarea desenelor și rescrierea datelor necesare în scopul utilizării vagoanelor, în conformitate cu legislația în vigoare, a fost necesară retragerea din circulație a garniturilor respective.

În urma perchezițiilor desfășurate, 4 persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close