publicitate
publicitate
publicitate
optim
BREAKING NEWSDin Zona

CLUJ | Primii pasageri dupa intrarea in „Air Schengen” au aterizat la miezul noptii – VIDEO

Romania si Bulgaria au intrat de azi noapte de la miezul noptii in spatiul Schengen cu aeroporturile si porturile maritime. Acest lucru inseamna ca de acum inainte, cei care vor circula cu avionul sau vaporul in cele 29 de tari membre, nu vor mai fi nevoiti sa se prezinte si la ghiseul Politiei de Frontiera pentru verificarea pasaportului sau a cartii de identitate. Pot fi in continuare verificari prin sondaj, insa numai daca agentii au anumite suspiciuni. 

Primii romanii care au ajuns pe Aeroportul din Cluj azi noapte dupa intrarea in spatiul „Air Schengen” au fost cei 167 de pasageri de pe zborul de Bergamo. Avionul a aterizat putin inainte de miezul noptii, insa pana cand pasagerii au fost transportati la portile terminalului, era 00:02. Aeroportul a creeat fluxuri separate pentru cei care vin dinspre tari membre Schengen, astfel incat dupa intrarea in terminal sa ajunga direct la banda de bagaje, iar mai apoi sa plece spre iesire, fara a mai trece pe la ghiseele politistilor de frontiera. Practic, partea terminalului de Sosiri INTERNE e folosita acum si pentru sosiri Schengen.

La „PLECARI” a fost format un flux separat, insa doar temporar, pana in luna iunie, cand lucrarile de extindere la terminal se vor incheia. Pana atunci, imbarcarea se va face tot dintr-un terminal provizoriu, amenajat din containere modulare. Chiar si asa, cei care calatoresc in tarile Schengen au un traseu care va ocoli ghiseele politiei de frontiera.

Se estimeaza ca 70% din zboruri vor fi in interiorul spatiului Schengen, dar chiar si asa, numarul politistilor de frontiera din aeroport nu va scadea, pentru ca vor fi implicati in alte activitati ce tin de MAI.

Nici minorilor nu le vor fi verificate documentele de iesire din tara la ghiseu, dar acest lucru nu inseamna ca cei care ii insotesc nu vor fi nevoiti sa le aiba asupra lor. Verificarile prin sondaj vor fi facute in special la persoanele insotite de minori, pentru care trebuie sa existe o procura notariala din partea parintilor, in cazul in care nu sunt instotiti de ambii.

Autoritatile au anuntat ca e posibil ca pana la finalul anului sa intram in Schengen si cu frontierele terestre, acolo unde sunt adevaratele cozi si timpi de asteptare ridicati.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button