publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin OrasDin ZonaEveniment

Compania de Apă “Someş” a transmis că nu se ştie când va ajunge noua piesă pentru conducta avariată (AUDIO)

În cadrul emisunii “Cu cărţile pe faţă” moderată astăzi de Ioana Jeler la Radio Fir s-a discutat despre criza apei de la Dej. Invitaţi au fost primarul Morar Costan, jurnalistul Alex Prunean şi prin telefon Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă “Someş”. În cadrul discuţiei de la radio, purtătorul de cuvânt a transmis că nu ştie când vor avea dejenii, din nou, apă la robinete, deoarece în aceste momente “o nouă piesă este pe drum”.

Se lucrează în continuare pentru rezolvarea problemei într-un timp cât mai scurt. Lucrarea de cuplare se realizează de o firmă contractată de noi (n.r. Compania de Apă “Someş”) pe baza unui proiect realizat de Primăria Mintiu Gherlii. Acel proiect prevede toată tehnologia şi piesele de care este nevoie. Noi am angajat, conform legii, contractorul.

Toată lucrarea trebuia realizată fără ca cineva să fie afectat de întreruperea cu alimentare a apei. Din păcate, dificultăţi neprevăzute, imprevizibile au făcut ca firma să nu poată realiza cuplarea” a declarat Croitoru.

Întrebat de moderatoarea Ioana Jeler unde este directorul Companiei de Apă “Someş” şi de ce nu se afla la faţa locului, Lucian Croitoru, purtătorul societăţii respective, a declarat că “Cu ce v-ar ajuta pe dumneavoastră dacă domnul director ar fi prezent la faţa locului?“.

Realizatoarea emisiunii radio a continuat şi a transmis că “dejenii cer demisia directorului pentru neplăcerile cauzate în aceste trei zile. Vă rugăm să îi transmiteţi asta. Directorul Ciatarâş ar fi putut să se deplaseze în zona măcar din punct de vedere moral“.

În continuare, Lucian Croitoru a declarat că în aceste momente o nouă piesă este pe drum: “Sperăm să ţină această nouă soluţie tehnică (…) N-aş putea să vă spun când va ajunge această piesă. Când ajunge vom relua lucru şi vom încerca noua soluţie.

Astfel, nu se ştie când vor avea dejenii apa la robinete. Discuţia de la Radio Fir o puteţi asculta mai jos:

Articole Similare

36 Comentarii

 1. Au venit vremuri cacacioase in Ghiej, oras turistic iuropean!!! Pe Dealul Florilor e Cacarea Lumii, in oras e Cacarea Secolului iar la premarie e Cacaciosul din Sigau!!!

 2. In conditiile in care nu va duceti sa va cacati in primaria tractoristului din Sigau, va meritati soarta. Aveti ce ati votat!!!

 3. Care solutie noua tehnica ???
  De 3 zile nu curge nimic de la robinet!!!!
  Cand va ajune noua piesa ????(A pornit de la Honolulu sau o aduce cu roba “Dorel” de la Bucuresti ???)

 4. Domnule Lucian Croitoru pe lângă faptul că vă permiteți să dezinformați ZECI DE MII DE PLĂTITORI AI UNUI SERVICIU PE CARE AR FI OBLIGATORIU SĂ ÎI RESPECTAȚI sunteți cel puțin la fel de impertinent ca și conducerea care lipsește de pe teren. DA DIRECTORUL TREBUIA SĂ FIE PREZENT LA LOCUL AVARIEI, TREBUIA SĂ FIE PREZENT ÎN FAȚA LOCUITORILOR DIN ZONA MĂCAR ȘI PRIN INTERMEDIUL RADIOULUI PENTRU CĂ ESTE OBLIGAT SĂ DEA EXPLICAȚII!!!!!!!!! Și chiar așa …. proiectul a fost realizat de Mintiu Gherlii????????? Și soluția tehnică ați obținut-o de la Cucuieții din deal sau Vale??????? Ca specialiști ce ar trebui să fiți vă permiteți să afirmați că o soluți tehnică ar trebui SĂ ȚINĂ?????? ȘI ÎNCĂ MAI SUNTEȚI ANGAJAȚII COMPANIEI DE APA SOMEȘ S.A.????????? Chiar s-a ajuns atât de jos încât orice noțiune de profesionalism și bun simț civic și uman sunt demonetizate?????…..mare păcat de cei 27 de ani pe care ni i-ați furat rând pe rând unii și alții care se cred politicieni sau acoliții lor…dar mai devreme sau mai târziu fiecare va plăti!!!

 5. Cei de la Mintiu vor sa se spele pe pizda/pula si nici nu au apa trasa in casa …sunteti niste incompetenti …il doare pe director in pula..DEMISIA!!!!…Rezolvati o data problema angajati oameni care sa fie capabili sa efectueze lucrarea si care sa stie despre ce e vorba
  Piesa e pe drum..din China o comandati?.
  Oameni prosti..DEMISIA DIRECTORULUI!!!

 6. Pentru toni de la balatiera. Care este vina primarului municipiului Dej în situația de fata? Dar este foarte usor de comentat din spatele monitorului. Acolo la cspsuni unde esti tu, unde stai în genunchi și faci o felatie unui mai iti este mai bine.

 7. Ar trebui sa fim despagubiti pt umilinta la care am fost supusi noi platitorii de taxe si impozite !!!!!

 8. Doamne ai mila de noi!!!!Nu am crezut ca o sa mai trec prin asa ceva ….noroc ca am buda eco in curte!!!!!!

 9. TRAIASCA REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA SI TOVARASUL MORAR COSTAN!!!!!!!!!MULTUMIM SIN INIMA PARTIDULUI COMUNIST ROMAN!!!!!

 10. Pt ”TONI DE LA BALASTIERA”,dacă ești așa de mare înțelept și te cam pricepi la toate ai putea tu sa rezolvi problema cu apa ca ai tot timpul soluți la toate problemele .Și mai ales cele legate de primărie, ai candidat de primar cumva și nu te-au văzut dejeni pe afiș

 11. Ar trebui facuta o petitie, din partea tuturor administratiilor de locatari si nu numai,a tuturor celor care au fost afectati,iar plata consumului de apa din aceasta luna sa nu se incaseze.Sa vedem ce raspuns,ori ce solutie vor gasi cei de la Comp.de ape sa sprijine populatia.SITUATIA DE URGENTA NU ASA SE REZOLVA….VAI DE MAMA NOASTRA.

 12. Nerespectare de contract de furnizare, sesizare la Protectia consumatorului, proces civil- vinovat juridic e Comp. de apa; vinovat moral e Morar- nu a trecut statia de tratare de la CCH in patrimoniul Municipiului Dej.

 13. Aduc doar o singura piesa nu mai multe, daca cedeaza si aceasta? care ar trebuie sa vina,fiind vineri in weekend nu se lucreaza deci deabea pe luni undeva la ora 20 sa ne asteptam sa curga apa la robinete,marti dimineata se defecteaza din nou asa stiu experti sa o monteze…Apa aceia care s-a scurs in timpul defectiuni cine o plateste?Culmea cum pot acei experti sa lucreze cu aparatul de ultra sunete la -3 grade,fara sa fie acoperit si incalzita incaperea,stiu ca unele aparate de sudura ultrasunete pot lucra si la -40 cea ce nu prea vad sa aiba asa ceva in dotare din momentul in care s-a defectat din nou.Facem o sesizare presedintelui Romaniei,numai asa se poate rezolva in timp util…

 14. Cum v-ati asigurat D-le Lucian Croitoru ,in momentul semnarii unui contract cu firma executanta pentru o eventuala SITUATIE DE URGENTA????????Exista vreo clauza contractuala ori sunte-ti in masura sa explicati de ce in asemenea caz nu sunte-ti in masura sa asigurati APA intr-un MUNICIPIU?????ESTE O SITUATIE DE URGENTA DOMNULE,NU DA-TI VINA UNII PE ALTII!!!!!!!!!!!!!NU SUTE-TI IN GRADUL DE A PREVENII……..”NEPREVAZUTUL”.EXECUTANTUL V-A PLATII SIGUR,OAMENII VOR CONTINUA SA-SI PLATEASCA CONSUMUL DE APA ………DAR CE ASTEPTAM PENTRU VIITOR…….EXEMPLUL UNEI COMPANII,EFICIENTE,CAPABILA SA INTERVINA IN ASEMENEA SITUATII NU-L AVEM. Vai de noi…..

 15. As dori sa stiu de cand lucreaza domnul Croitoru si in afara de a fi purtator de cuvant cu ce se ocupa la companie. Se pare ca si el face parte din elitistii si nu din elitele noastre. Cum poti sa vi cu asemenea argumente pe post. Cum sa spui ca primaria Mintiu Gherlii a realizatt proiecttul si compania doar a conttractat lucrarea. ne credeti fie tampiti sau va credeti vvoi mai presus de lege.Aflati domnule croitoru ca sunteti departe de realitate, de legislattie si de buna cuviinta obligatore. Profesional…. poate ca acum chiar ar trebui ca organelle in drept sa se aplece asupra acestui contract.
  Intr-un singur punct aveti dreptate si anume ca din birou nu puteti verifica ce se intampla pe teren. La intrebarea ce fac specialistii de la companie se poate raspunde: NU FAC DOI BANI!!

 16. Aduc la comanda butoaie de 200 litri apa din somes. pret 200 lei, 50 litri 100 lei. ofertta: butoiul e gratuit.

 17. Felicitari celor care au reusit sa aduca Dejul in aceasta situatie….. In secolul XXI ,intr-un MUNICIPIU ,caram apa cu galeata sau in bidoane si culmea NIMENI nu este vinovat… .Tot aud vorbindu-se de o firma Boccado care a executat lucrarile si in concluzie angajatii firmei ar fi vinovatii. Oare ??? numai ei ??? Dar cine i-a angajat ???? Ca doar nu au venit de capul lor? Dar conducerea Comapniei de Apa nu are nici o responsabilitate …… Directorul Comapniei de Apa ” Somes ” ar fi trebuit sa fie prezent la locul avariei macar din respect pentru cetatenii acestui municipiu. Iar in legatura cu piesa aceea de unde vine???? din China ?????. Atunci cand ati inceput lucrarile acestea ar fi trebuit sa va asigurati ca aveti tot ce va trebuie inclusiv specialisti. Sunt multe intrebari care nu au raspuns. Cred ca cei vinovati ,pentru ca trebuie sa existe ,ar trebui sa-si dea demisia .

 18. AROGANTA, IMPERTINENTA, INCOMPETENTA SA AKKA COMPANIA DE APA SOMES. Am precizat și n alte relatări că cei de la aceasta companie sunt de o aroganta aparte.
  DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA NU SE SESIZEAZA? Mii, zeci de mii de toalete, bai din oraș, publice sau private nu au apa curenta, existat pericolul unor epidemii și mai departe unitatea de Parchet competenta.
  DOMNULE PRIMAR AL DEJULUI, in calitate de reprezentant al acestei comunități și din respect pentru cel puțin miile de cetățeni care v au votat, nu ar fi de bun simt să faceți sesizări la Parchet, DSP și alte organe abilitate in numele comunității, iar cetățenii v ar susține în acest demers face ar fi necesar!?
  DRAGI DEJENI sa solicităm sa ne facem nevoile in toaletele din sediul Companiei de Apa din Dej și dupa ce dau pe din afară sa mergem în Cluj la sediul central cu mijloace puse la dispoziție de consiliul județean și primăria Dej(greșelile sunt intenționate), că doar nu putem să ne facem nevoile pe domeniul public, că e ilegal, imoral.
  Domnul acela de la compania de apă se exprimă de parcă s a defectat conducta de apa dintr un beci sau dintr o curte. DEMISIAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Domnule Alex Prunean, cu tot respectul pt ce faceți, duceți toate comentariile dejenilor, dar toate, de la începutul acestei crize, pe masa directorului de la compania de apă. Poate cand s o șterge cu ele o sa l irite puțin !

 20. De 3 zile Dej-ul seamana cu un oras in razboi, sau cu o localitate din Africa, lumea “n”… Sa ai apa cu portia, sa nu te poti spala, sa nu poti spala haine, sa nu ai cu ce face mancare… WC de la scoli, licee, locuri publice, pline – apare pericol de imbolnavire in masa! Nu o sa-mi mai las copilul la scoala, sa nu “prinda ” ceva boli !!! In curand o sa inchida si fabricile, sa nu se umple de kkt – distractie, nu…?! Nu se gasesc niste profesionisti sa-i scoata din belea pe cei de la Compania de Apa “Somes”? Sau nu au bani cu ce sa-i plateasca? Daca mai tine mult tampenia asta, ma mut la un hotel in Gherla, in Cluj (unde sunt conditii omenesti de trai) iar factura o s-o duc la Compania de Apa… Poate cer si o despagubire morala, pentru bataia asta de joc. Halal sa va fie, de Sarbatorile Craciunului !!! Si rusine !!!

 21. Nu vad nici o reactie in presa din cluj. Nicio reactie de la Consiliul Judetean cel care e actionarul de 100% al Companiei de Apa. Poate pentru ca sunt legaturi nestiute intre Boccardo si Tișe. Asteapta piesa de la mama dracului? Adica nu pot repara o conducta de apa in mai putin de o zi? Asteapta sa faca si cuplarea, in loc sa repare conducta si apoi , cand vor fi pregatiti, sa faca lucrarea de bransare. Ne mint in fata din disperarea de a ascunde incompetenta si ” pretul cel mai scazut” al acestei lucrari. Primarul sa faca plangerea penala. Are juristi si este obligat. Daca nu o face inseamna ca e … in lantul intereselor.

 22. Primarul trebuia sa ii convoace pe toti directorii de la compania de apa in Dej. Sa spuna ce solutii au si sa dea termene exacte de rezolvare a problemei. el se tanguie la ziare, se plange si da comunicate. Pune ma primare mana pe telefon si cauta rezolvarea problemei nu scuze . stim ca nu e vina ta ca au fuck aia conducta, dar ce faci sa rezolvi problema? Sau ai ceva de ascuns si protejat. te-a fi ajutat BOCcardo in campanie? Ce tot cureti oua? stam ca salbaticii pana marti fara apa? Asa spun cei din interior. Marti ajunge piesa de 7000 de euro. Isi bat joc de un oras intreg. Pai vand apa de 700ode euro in dej in 2 ore. Ne spun ei ce costuri exorbitante are piesa respectiva. Ne-am kaka pe noi de ras daca nu ar fi tragic.

 23. domnule Croitoru..dativa demisia,trebuia sa angajati o firma de specialitate la aceasta lucrare nu o firma care va dat spaga sa o lasti pe ea sa faca. Domnule primar dati in tribunal compania de apa si cereti despagubiri enorme…au lasat 50 de mii de oamenii fara apa care nu au apa la toaleta nu este apa sa ne spalam..nu avem apa de gatit. E posbil asa ceva in secolul 21 ?

 24. Fara suparare dar acesta este situatia cand toate posturile publice sunt ocupate numai de cunostiinte nu se tine seama de profesionalism. Va tinem pumni pe mai departe!

 25. Pentru cuplurile la rețeaua de apă potabilă se folosesc adaptori cu gheara marcaGeorge Fischer,care costa in jur de 10000 de lei.buc.Nu s-au cumpărat fiind foarte scumpi,probabil s-au folosit piese de electrofuziune,care n-au cum să reziste la presiunile acestei rețele și la temperaturile acestea.

 26. In China, pentru asa ceva ar fi fost impuscati cel putin 3 responsabili.

 27. Ungurii au ieșit în strada în Budapesta în jur de un milion de inși din cauza internetului, iar la Dej nu e apa de trei zile și lumea sta la coada la izvor. Mda,asa popor, asa conducători. Nu se va schimba numic,niciodată!

 28. Pai vezi si tu mai Cip de ce nu iesim in strada.Stam pe net si facem haz de necaz.Ne mai trece mania proletara.In plus ca buni romani ce suntem stim ca se poate si mai rau.De ex sa nu avem apa tot anul asta?Te-am speriat?Romanii vad mereu partea buna. Ca e marti si nu anul viitor.Chiar,deja ma simt fericit!
  Oricum nu demonstram sa nu-i facem reclama dlui primar.S-ar auzi pe la antene ca ne platesc cu apa la bidoane pt WC corporatiile straine din Dej sa destabilizam PSD-ul.Stam cuminti langa rezervorul gol si visam ca s-a umplut sa il putem folosi.

 29. 36 de comentarii nicio cratima… spune multe, meritați apa la robinet de la canalizaremciinos

 30. Vai de viata voastra.o meritati cu varf si indesat. stati la coada la ciurgaua ca prostii.pai il aveti pe vicentiu prin guvern si voi stati la coada la ciurgau? macar daca s-ar rezolva dupa anul nou,ca asta meritati .

 31. Fa unu’ din Gherla, sigur mă ta este moartă și ți spun de ce. Când ai început să crești și și a dat seama ce creatura a ieșit din ea, s a sinucis începând să bea hipoclorit de suparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close