publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din Zona

Comuna MICA | Cei care nu isi ingrijesc proprietatile, vor fi „ARSI” la impozit

Primaria comunei Mica vrea sa ia masuri drastice împotriva cetățenilor  care dețin în proprietate imobile neîngrijite. In ultima vreme, pe raza comunei numarul imobilelor lasate in paragina si neingrijite a crescut semnificativ, lucru care a dus si la cresterea numarului de plangeri inregistrate la primarie.

Având în vedere numeroasele sesizări ale locuitorilor, primarul Tiberiu Zelencz va propune în următoarele ședințe ale consiliului local un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului cu până la 500% pentru imobilele neîngrijite.

„În mod evident procesul de eradicare a acestui fenomen va fi unul destul de anevoios deoarece va trebui identificat fiecare proprietar al fiecărui imobil ceea ce este destul de greu deoarece în practică proprietarii acestor imobile au decedat, iar în cea mai mare parte moștenitorii acestora  nu au făcut succesiune , iar în acest moment găsirea proprietarilor este destul de dificilă, dar nu imposibil de realizat” a declarat primarul Tiberiu Zelencz.

Prin acest proiect de hotărâre se doreste stabilirea unui regulament privind aplicarea acestei majorări a impozitului. Într-o primă  fază  respectivele persoane vor fi notificate acordându-li-se un termen rezonabil pentru aducerea la o stare adecvată a imobilului, în condițiile în care situația nu se va remedia respectivul proprietar îi va crește annual, treptat impozitul până  la 500%, după readucere imobilui într-o stare adecvată impozitul va scadea  revenind la impozitul inițial.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close