publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Zona

Comuna Vad va avea pod peste Somes | Lucrarile sunt in desfasurare – VIDEO

Se construieste un nou pod peste Raul Somes, in apropiere de Dej. Mai exact, comuna Vad va fi conectata direct de Drumul National 1C (Dej – Baia Mare), prin acest pod si reabilitarea unei portiuni de aproximativ 1 kilometru de drum comunal. Investitia se ridica la 1 milion de Euro, dar banii provin din fonduri europene. Lucrarile ar urma sa fie terminate la finalul acestui an.

Noul pod va avea o lungime de 120 de metri, din care 92 m vor fi efectiv in albia raului. Latimea acestuia va fi de 7 metri, 5,8 m cele doua benzi de circulatie si 1,2 m trotuarul. Acesta are o durata estimata de “viata” de 100 de ani si este de tonaj maxim, putand fi folosit atat de autoturisme cat si de autovehicule mari. Podul face parte din traseul Drumului Comunal 177 (Catcau – Calna), infiintat inca din anul 1995, fara a fi insa amenajat.

macheta podului

Proiectul prevede si asfaltarea legaturii podului cu drumul principal din Vad (DJ109E), iar pe malul alaturat, in comuna Catcau, administratia locala de acolo va moderniza restul drumului comunal pana la intersectia cu DN1C.

Pregatirea terenului pentru acest pod a inceput in urma cu trei ani si ar fi trebuit sa fie deja finalizat. In timpul lucrarilor, inginerii si-au dat seama ca terenul din zona nu permite excavare, din cauza instabilitatii, si a fost nevoie de foraje, astfel ca termenul a fost depasit.

Va fi insa dat in circulatie in luna decembrie a acestui an, spun autoritatile locale.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close