Din Zona

Copil de 2 ani, taiat grav cu cutitul | Medicii clujeni i-au salvat bratul dupa o operatie de 3 ore

Un copil in varsta de doar doi ani care a suferit o taietura extrem de grava in zona bratului, a fost salvat in urma unei operatii extrem de complexe realizata de medicii Compartimentului de Chirurgie Plastică și  Reconstructivă din Cluj-Napoca.

Pacientul a fost adus de urgență din Șimleu Silvaniei la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după mai multe încercări de a fi transferat la alte spitale din Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

La doar 15 minute după ajungerea în unitatea medicală, echipa multidisciplinară condusă de medicul chirurg Claudiu Filip a început intervenția chirurgicală pentru revascularizarea bratului, reparația oaselor, tendoanelor, nervilor și arterei digitale de la mâna stângă a copilului.

Doresc să mulțumesc întregii echipe care a contribuit la intervenția chirurgicală. Suntem în etapa în care reconstruim echipa Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, reușind, cu un efort susținut, să acoperim toate urgențele. La 12 ore după intervenția care a durat aproximativ trei ore, evoluția micuțului pacient este favorabilă. A fost foarte important să intervenim în timp scurt pentru a preîntâmpina alte complicații care ar fi putut duce la pierderea degetului. Copilul va trebui urmărit în timp și va parcurge un program de recuperare a funcționalității mâinii la care s-a intervenit chirurgical”, a declarat dr. Claudiu Filip.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close