publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWS

Corturile de triaj din fața spitalelor, inlocuite de containerele modulare – VIDEO

Răcirea vremii face tot mai dificilă misiunea personalului medical care efectuează triajele epidemiologice în faţa spitalelor. Aşa că, în unele judeţe, inclusiv in Cluj, corturile de triaj vor fi înlocuite cu nişte containere modulare. La noi in judet au fost alocate 18 astfel de containere, iar 8 dintre ele au fost livrate azi noapte.

Pana acum, medicii erau nevoiti sa efectueze triajul epidemiologic in corturi, indiferent de vremea de afara. Aceste corturi erau incalzite cu niste aeroterme care insa nu mai fac fata, iar temperaturile mici afecteaza pana si echipamentele medicale de monitorizare a pacientilor, astfel ca prefecturile din mai multe judete, inclusiv din Cluj, au fost nevoite sa gaseasca solutii. Autoritatile centrale au achizitonat zeci de containere modulare care au inceput deja sa fie distribuite in tara si care vor inlocui corturile.

In judetul Cluj au fost instalate deja 10 astfel de containere la spitale si azi noapte au mai ajuns inca 8, care in cursul zilei de astazi vor ajunge la spitalele.

Față de corturi, aceste containere modulare sunt dotate cu instalatie de climatizare, pot fi racordate direct la reteaua electrica sau cea de apa si chiar la canalizare. Prefectul Mircea Abrudean a declarat ca la noi in judet ar fi nevoie de 40 de astfel de containere.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close