publicitate
publicitate
publicitate
 
Din Zona

COVID-19 | RECORD de cazuri in judetul Cluj – SE DESCHIDE UN NOU SPITAL COVID – VIDEO

Situatia COVID-19 se inrautateste de la o zi la alta in judetul Cluj. Dupa ce in ultima saptamana trendul cazurilor de infectare a fost unul ascendent, ducand judetul in topul celor cu cei mai multi bolnavi, astazi, Clujul s-a aflat pe locul 2, dupa Bucuresti, ca numar de noi pacienti confirmati cu COVID-19. Astfel, 172 de persoane au fost depistate pozitiv cu SARS-COV-2 in ultimele 24 de ore in intreg judetul.

Pentru ca exista deja liste de asteptare cu pacienti simptomatici care asteapta sa fie examinati medical, autoritatile au luat decizia de a deschide un nou spital COVID, al patrulea, fiind vorba despre Spitalul Municipal Cluj-Napoca, cunoscut drept “Spitalul Clujana”. In acest mod, pacientii infectati cu noul coronavirus au la dispozitie inca 17 paturi de Terapie Intensiva si alte aproape 100 pe sectiile de ingrijiri.

In momentul de fata, rata de incidenta a cazurilor, pe intreg judetul Cluj, este de 1,80/1000 locuitori. In Dej a crescut fata de zilele precedente, ajungand la 2,26 cazuri la 1000 de locuitori, iar la Gherla, 2,49/1000 locuitori.

In cazul in care incidenta va depasi pragul de 3, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va anunta noi restrictii.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close