publicitate
publicitate
publicitate
 
Eveniment

Cristian Pomohaci vine duminica la “Impanatul Boului” de la Manastirea

Si in acest an, in duminica Rusaliilor, in localitatea Manastirea se pastreaza traditia de “Impanatul Boului”. Astfel, fetele nemaritate din sat trebuie sa tina in frau un bou lasat liber pe strazi, iar despre cea care reuseste sa il prinda de coarne se spune ca se va marita curand.

Evenimentul incepe imediat dupa ce satenii ies de la biserica. Acestia impodobesc un bou cu flori, iar mai apoi, fetele imbracate in straie populare incearca sa stapaneasca animalul lasat liber pe ulitele satului.

Dupa partea traditionala a sarbatorii, cei prezenti vor asista la un spectacol de muzica populara. Pe scena din Manastirea vor urca  soliștii Cristian Pomohaci, Angela Rusu, Claudiu Moldovan, Cristina Peter, Vlad Georgiu, Dan Casiu și formația, Ansamblul Folcloric „Mugurii Mintiului” și Ansamblul Folcloric „Unirea”.

Cu o zi inainte de eveniment, in 15 iunie, intre orele 15 si 20, Primaria Mica organizeaza si prima editie a competitiei Cupa “Impanatul Boului”, la care vor participa echipele de fotbal din Manastirea, Strambu, Petresti si Nires.

Articole Similare

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close