ads
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Oras

Cum arata o scoala din Dej la mai putin de 48 de ore inainte de inceperea cursurilor – VIDEO

Au ramas mai putin de 48 de ore pana cand elevii se vor intoarce in banci, dar nu toate scolile din oras par a fi pregatite sa ii primeasca. Cu toate ca in ultimele 6 luni unitatile de invatamant au fost inchise si muncitorii au putut lucra in voie fara sa fie “deranjati” de copii, la Ocna Dej, elevii vor incepe cursurile in plin santier. Si le vor incepe doar datorita parintilor si profesorilor, care s-au mobilizat in ultimele zile pentru curatenie generala.

Scoala din Ocna Dej – sambata – ora 10: Parinti, profesori si elevi, inarmati cu mopuri, maturi si galeti,  lucreaza cot la cot pentru a pregati cele cateva sali de clasa de la parter pentru inceperea noului an scolar. Au inceput zilele trecute, dar e mult de lucru pentru ca podele au fost pline de moloz, bancile si scaunele au fost cu praf si geamurile cu stropi de vopsea. Lucrarile de reabilitare au inceput inca de anul trecut, dar muncitorii au reusit sa termine pana acum doar o parte a parterului, iar termenul final este in luna noiembrie. Pana in martie, de la inceperea lucrarilor, elevii au invatat la Scoala Gimnaziala Nr. 1, insa acum, cu noile reguli de distantare in clase, nu ar mai avea loc sa invete intr-un singur schimb. Solutia gasita a fost de a redeschide cateva sali de clasa de la parterul scolii din Ocna, in timp ce la etaj va continua santierul. Centrala termica inca nu a fost instalata, ceea ce inseamna ca elevii vor avea la bai doar apa rece, iar daca temperaturile vor scadea, caloriferele vor ramane reci.

Parintii sunt incantati ca cei mici nu mai sunt nevoiti sa strabata drumul pana la Dej, acesta fiind si motivul pentru care, impreuna cu profesorii si chiar cu elevii, s-au mobilizat pentru a face curatenie in scoala cand au vazut ca nu prea e nicio sansa ca autoritatile sa curete salile de clasa pana luni.

In mod normal, firma care se ocupa de reabilitare ar fi trebuit sa se ocupe si de curatenie, dar cum lucrarile inca nu sunt finalizate, nimeni nu i-a putut obliga. Fara table in salile de clasa si fara un circuit special de la poarta pana in scoala, asa cum prevad regulile de prevenire a COVID 19, printre schele, gramezi de nisip si betoniere, elevii vor afla sigur daca incep cursurile acolo abia duminica seara, in cazul in care curatenia va fi terminata.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close