publicitate
publicitate
publicitate
 
Eveniment

Cum evităm erorile care intervin în payroll? (P)

Domeniul payroll nu este scutit de erori. Ba dimpotrivă. Cu cât este un domeniu de activitate flexibil în care intervin modificări constante, cu atât predispoziția către greșeli este mai ridicată. Realizarea unui calcul salariu net incorect, nu doar că va provoca nemulțumiri angajaților, ci poate atrage o serie de penalizări. 

Erorile în payroll sunt mai frecvente dacă procedurile se realizează manual. Înregistrarea datelor și centralizarea lor în programe nepotrivite adeseori încurcă. La polul opus, un software payroll nu doar că permite o gestionare a datelor mai eficientă, ci și permite realizarea de calcul salariu net. Oricât de multă siguranță prezintă soluțiile software, fără o pregătire prealabilă sau o atenție detaliată, erorile nu vor întârzia să apară.

Care sunt cele mai frecvente greșeli care intervin în procesul de payroll?

Tipul de erori care intervin în procesul de salarizare pot fi extrem de multe. Cea mai frecventă cauză este instabilitatea legislativă. La aceasta se adaugă fluctuațiile de personal din cadrul companiilor, precum și multitudinea de sarcini pentru care este responsabil un manager de resurse umane. De aceea, cele mai frecvente greșeli care pot interveni sunt legate de:

  • Realizarea incorectă de calcul salariu net;
  • Procesul de pontare greșit;
  • Nerespectarea noilor reglementări legislative;
  • O politică de salarizare foarte complexă cu bonificații și comisioane;
  • Achitarea taxelor și impozitelor;
  • Clasificarea necorespunzătoare a posturilor pe care lucrează angajații.

Digitalizarea procedurilor de salarizare scade riscul erorilor

Procesul payroll este un mare consumator de timp. Cu atât mai mult dacă suntem nevoiți să intervenim asupra unui calcul de salariu aferent unei luni anterioare și să corectăm anumite greșeli. Implementarea unui soft de salarizare va simplifica munca. Și nu doar atât. Fiind conceput în mod special pentru acest proces, vei putea organiza informații într-un mod cât mai coerent. Posibilitatea de intervenție a unor erori umane este scăzută deoarece softurile funcționează pe o bază tehnologică solidă. 

De ce să utilizezi un software pentru salarizare?

  • Timpul petrecut pentru corectarea greșelilor va fi redus;
  • Plata salariilor se va efectua la timp, astfel încât economisești timp odată cu eliminarea întârzierilor;
  • Calcularea salariilor se va realiza corespunzător;
  • Vei trimite la timp rapoarte adresate instituțiilor statului.

Dacă ești în căutarea unei soluții payroll poți solicita un demo gratuit de la experții UCMS by AROBS la office@ucms.ro sau la 0720534424.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close