Marketing

Cum să îți dezvolți cultura generală

Când vorbim de cultura generală ne referim, de obicei, la o înțelegere medie spre avansată a unei game de subiecte relevante pentru viața și cultura noastră. Subiectele pot fi diverse, dar următoarele sunt considerate baza cunoștințelor generale: geografia, istoria, știinţa, literatura, sportul, limbile străine, tehnologia, politica, actualitatea, media și divertismentul, cultura și arta.

Majoritatea întrebărilor de cunoștințe generale se încadrează în una dintre categoriile de mai sus. Cultura generală nu înseamnă că trebuie să fii expert în oricare dintre aceste subiecte. De exemplu, dacă ai avea suficiente cunoștințe pentru a obține un doctorat în oricare dintre ele, atunci acest lucru ar depăși cu mult nivelul de înțelegere necesar cunoștințelor generale. Mai degrabă decât să solicite o expertiză aprofundată cu privire la un anumit subiect, cultura generală presupune să ai cunoștințe la nivel mediu, pe o gamă largă de subiecte.

O cultură generală bogată este cheia succesului în multe domenii ale vieții tale. Te ajută atunci când vine vorba de carieră, bunăstare financiară și de sănătate, dezvoltare personală și relații. Indiferent dacă este vorba despre a impresiona un potențial angajator, despre capacitatea de a urmări cursul știrilor care vin de peste tot în lume sau pur și simplu despre posibilitatea de a lua parte la o conversație plină de viață cu colegii, cunoștințele generale sunt esențiale. Acestea te ajută și să înțelegi noile progrese tehnologice sau marele mister din spatele unor numere bine jucate, să îți formezi opinii interesante, lucru posibil doar atunci când cunoști contextul subiectului. Ca să nu mai vorbim de cât de popular vei fi dacă poți răspunde la toate întrebările din jocurile pe care le organizezi cu prietenii.

Dacă îți dorești să îți sporești cultura generală sau să îți aprofundezi capacitatea de a memora fapte și cifre, există o mulțime de sfaturi și tehnici simple pe care le poți folosi.

Citește în mod frecvent. Cititul este o modalitate sigură de a-ți îmbunătăți cunoștințele generale. Atât cărțile de ficțiune, cât și cele de non-ficțiune sunt pline de informații care așteaptă să fie asimilate. Rezervându-ți timp în fiecare zi pentru a citi, îți antrenezi creierul pentru absorbția zilnică a informațiilor. Și nu este obligatoriu să te rezumi doar la cărți. Poți alege ziare, reviste, jurnale academice, bloguri – orice ai la dispoziție este o sursă potențială pentru îmbogățirea culturii tale generale.

Ține pasul cu noutățile. A fi la curent cu ultimele știri și cu ceea ce se întâmplă în lume este absolut esențial pentru a-ți menține și a-ți extinde cultura generală. Pentru a putea înțelege și păstra informații despre o gamă largă de subiecte, trebuie să ții pasul cu cele mai recente progrese din fiecare domeniu. Modul în care consumi știrile depinde de tine – urmărește buletinul de știri la televizor, citește un ziar sau pur și simplu aruncă un ochi pe internet, fără să procrastinezi. O modalitate bună de a ține pasul cu știrile este să te abonezi la un cotidian. Poți opta fie pentru a-ți fi livrat acasă, dacă ești fan al parfumului de ziar și al răsfoirii foilor A3, fie te abonezi la versiunea electronică.

Socializează frecvent. Îmbunătățirea cunoștințelor de cultură generală nu trebuie să fie o activitate solitară. De fapt, una dintre cele mai distractive modalități de a face acest lucru se întâmplă atât de natural, încât probabil că nici nu ai observat. De fiecare dată când vorbești cu prietenii, te întâlnești cu ei pentru mai multe ore sau apelezi la o conversație rapidă, îți extinzi cumva cunoștințele, oricât de banală ar părea conversația. Fie că vorbiți despre ce credeți despre ultimul serial apărut sau despre ce tip de făină este potrivit pentru cele mai bune fursecuri, îți asimilezi noi informații care te pot ajuta pe viitor. Poți chiar să devii un filantrop al cunoașterii, împărtășind ceea ce ai învățat cu prietenii tăi. Însuși actul de a împărtăși informații le cimentează și mai mult în memoria ta pe termen lung.

Există atât de multe modalități diferite de a-ți îmbunătăți cunoștințele generale, încât cel mai bun mod este să le descoperi pe toate și să vezi care sunt cele mai eficiente pentru tine și pentru stilul tău de învățare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close