ads
publicitate
 
timp liber si divertisment

Cum să îți pregătești mașina pentru vacanță? 3 sfaturi esențiale pe care nu trebuie să le ratezi

Este sezonul vacanțelor, a excursiilor. Îți dorești să călătorești mult, să vizitezi locuri speciale, să te simți cât mai bine. Până la urma în vacanță vrei să ai un vibe excelent și să nu-ți strice nimic sau nimeni starea. Pe parcursul drumețiilor pe care le vei face, există posibilitatea să apară situații neprevăzute, cum ar fi: lipsa măsurilor de protecție atunci când mergi pe munte. Când spun asta, mă refer la echipamentul corespunzător pe care este musai sa-l ai. Iar pentru ca fazele neplăcute să te surprindă și mai mult, mașina îți poate da planurile peste cap și să fi nevoit să-ți întrerupi minunata excursie. Apar defecțiuni tehnice pe care le poți preveni înainte să pleci la drum. 

Vrei să ai o vacanță liniștită? Iată 3 sfaturi de care trebuie să ții cont astfel încât să te simți bine și în siguranță în propria mașină 

 

  1. Verifică frânele și suspensiile 

 

Înainte să pornești la drum, verifică frânele și suspensiile, nu știi niciodată ce probleme pot apărea. Este recomandat să mergi într-un service autorizat pentru o verificare profesională și o părerea a unui specialist. Dacă este nevoie, schimbă lichidul de frână sau chiar plăcuțele. Siguranța este pe primul loc și este bine să faci tot ceea ce este necesar pentru a nu pune viața în pericol a nimănui. 

  1. Anvelope potrivite

Vara, anotimpul în care trebuie să schimbi anvelopele și să te simți în siguranță. Dacă ești în căutarea acestora, comandă online cauciucurile optime și pregătește-te pentru sezon. Foarte important de știut este faptul că anvelopele de iarnă oferă multe avantaje, de exemplu: oferă tracțiune și aderență la temperaturi scăzute pe suprafețe uscate. Dar, odată ce temperaturile cresc, acestea își pierd din calități. Din acest motiv este necesar să le schimbați, cele de vară, utilizează un compus mai tare care nu-și pierde din aderență. În cazul în care temperaturile sun foarte mari, oferă performanță, mai ales la frânare, aici  afli și mai multe informații. Fii pregătit pentru orice situație, dă dovadă de profesionalism. 

3. Nu încărca mașina suplimentar! 

De fiecare dată când pleci în concediu, adaugi mai multe bagaje decât este necesar și suprasoliciți mașina foarte mult. Încearcă să iei cu tine doar lucruri de care ai neapărat nevoie. Cu cât mașina este mai încărcată, cu atât va consuma mai multă benzină și se va deplasa destul de greu. Iar tu vrei să ajungi cât mai rapid la destinație, fără să te împiedice nimeni, atunci nu îngreuna situația și elimină din gențile care sunt în plus. 

Așadar, dacă vrei un concediu liniștit și lipsit de griji, pregătește mașina în adevăratul sens al cuvântului. Ține cont de informațiile de mai sus, îți vor fi de mare ajutor atunci când planifici vacanța. Verifică fiecare piesă în parte și asigură-te că totul este în ordine! Drumul poate fi lung și este bine să fi precaut. Nu uita să respecți regulile de circulație! Vacanță plăcută!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close