mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
timp liber si divertisment

Cum să scapi de lucrurile inutile din casă? 3 moduri de a te organiza mai bine!

Cred că ne putem “mândri” cu toții că avem o mulțime de lucruri în casă, mai mult sau mai puțin utile. Din raționamente sentimentale, de tipul “E amintirea mea de la x”, sau pur și simplu gândindu-te că la un moment dat în viață îți va folosi acel obiect ajungi să faci o adevărată colecție care uneori pare că dă pe afară din sertare.

La fel se întâmplă și cu documentele, hainele, încălțămintea etc. De aceea, pentru a ne putea organiza cât mai bine lucrurile în casă trebuie să ne luăm câteva repere ale importanței și să ne gândim la variante de economisire a spațiului.

  1. Sortează actele și pune-le în dosare

Dacă ai toate actele și ciornele înșirate în sertare, află că nu e o soluție prea bună. De ce? Pentru că atunci când vei vrea să cauți un document important îți va trebui răbdare de fier să iei la rând fiecare foaie până când găsești ceea ce îți trebuie. Așadar, o idee ar fi să cumperi câteva bibliorafturi în care să îți depozitezi toate documentele în funcție de anumite criterii. De exemplu, bibliorafturile de pe site-ul Eraft sunt extrem de utile, venind în diverse forme și mărimi, potrivite pentru orice casă. Mai apoi, după ce le achiziționezi, trebuie să îți alegi un principiu după care vei sorta actele: alphabetic, în funcție de domeniu, în funcție de importanță. În acest fel vei reuși să găsești exact ceea ce îți trebuie într-un timp mult mai scurt.

  1. Aruncă tot ceea ce nu ai mai folosit în ultimul an

Dacă un obiect nu a fost folosit timp de mai bine de un an, se consideră că poți trăi și fără el, așa că prezența lui în casă devine inutilă. Dacă ești genul de persoană strângătoare, ar trebui să te gândești ori să îl depozitezi în boxă, ori să îl duci în altă parte, la părinți de exemplu. În acest fel îți faci loc suficient pentru lucrurile pe care ți le vei cumpăra ulterior și cărora ți-ar fi imposibil să le găsești un loc. La fel se întâmplă și în cazul hainelor. Dacă ai haine nepurtate de foarte mult timp, care ți-au rămas mici, care s-au deteriorat, fă o faptă bună și dăruiește-le celor care au mai mare nevoie de ele ca tine. Dulapul tău arhiplin de haine îți va mulțumi!

  1. Cumpără lucruri care chiar îți folosesc

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cumperi lucruri care ți-au plăcut pe moment dar care au fost doar obiecte de decor în casă? Neavând nicio utilitate, ajungi să le ții degeaba ca să se pună praful pe ele. În aceste condiții, gândește-te de două ori înainte să îți achiziționezi ceva și vezi dacă lucrul respectiv chiar îți folosește la ceva.

Ca să concluzionăm, omul a fost dintotdeauna strângător. Însă în momentul în care e haos în lucrurile noastre, înseamnă că și stilul nostru de viață este la fel de dezordonat, iar acesta nu este un lucru bun. Pe viitor, organizează-ți viața mai bine!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close