mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Din ZonaNationale&Internationale

Curtea Constitutionala a decis! | Politistii pot sta in continuare cu RADARUL ascuns

Dupa ce in luna iulie a anului 2018, parlamentarii au votat un proiecte de lege de modificare a Codului Rutier, prin care ii obligau pe politistii rutieri sa foloseasca radarele doar pe masini inscriptionate si in locuri semnalizate cu panouri rutiere, Curtea Constitutionala a decis zilele trecute ca este mai importanta siguranta soferilor si a stabilit ca radarele pot ramane in continuare ascunse.

Judecatorii au considerat intemeiate argumentele aduse de politisti, si anume ca presemnalizarea aparatelor radar si montarea lor doar pe autospeciale inscriptionate ar creste numarul mortilor de pe sosele.

Magistratii Curtii Constitutionale considera ca obligativitatea acestei presemnalizări aduce atingere tocmai posibilității poliției rutiere de a proteja interesul general, conducând, în mod inevitabil, la o practică de respectare a dispozițiilor legale privind limitele de viteză doar în zonele presemnalizate că atare.

Articole Similare

Un Comentariu

  1. Oricum au stat in continuare cu radarul ascuns…si dupa ce Dupa ce in luna iulie a anului 2018, parlamentarii au votat un proiecte de lege de modificare a Codului Rutier, prin care ii obligau pe politistii rutieri sa foloseasca radarele doar pe masini inscriptionate si in locuri semnalizate cu panouri rutiere. La ei legea nu e lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close