ads
publicitate
 
culturaDin Oras

„Datină şi port străbun” la Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej – FOTO

Vineri a avut loc la Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” din Dej finalizarea Concursul regional  „Datină şi port străbun”  aflat la a IX a ediției. 

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu  Centrul de Informare Turistică Chiuieşti, Centrul de Informare Turistică Căşeiu şi Centrul de Informare Turistică Dej  având ca şi beneficiari cadrele didactice şi copiii din învăţământul preşcolar şi primar.

Coordonatorii proiectului – Nădejde Ramona, Crișan Adriana și Faur Valentina Gabriela, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej – şi-au propus prin Concursul regional  „Datină şi port străbun” să  promoveze în rândul preşcolarilor şi şcolarilor valorile  tradiţionale asigurându-le continuitatea şi să transmită mai departe moştenirea primită din străbuni. 

“În holul grădiniţei a fost organizată expoziţia cu cele  228 de lucrări din 15 de judeţe înscrise în concurs. Preşcolarii din Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” Dej  îmbrăcaţi în costume populare  au prezentat un moment artistic.  În urma jurizării au fost atribuite 50 de premii şi menţiuni. Constituind una din valorile naţionale inegalabile şi incontestabile, păstrarea şi cultivarea tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti sunt apreciate în lume ca fiind unice şi de o frumuseţe rară” a declarat Nadejde Ramona, coordonator al proiectului.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close