ads
publicitate
 
Marketing

De ce sa alegi Agil Erbicid pentru cultura ta de vita de vie?

Iarba si buruienile pot fi o problema semnificativa atunci cand cresc in jurul vitei de vie, deoarece vor acapara toti nutrientii si umezeala din sol.

Atacul buruienilor este foarte suparator, mai ales in primii ani de viata ai vitei de vie, cand aceasta nu este inca stabila, iar lupta pentru apa si nutrienti poate impiedica cresterea si dezvoltarea corespunzatoare. Cantitati mici de buruieni pot fi indepartate manual, dar va trebui sa apelezi la Agil Erbicid daca iti doresti sa cureti un teren mai mare.

Cand este recomandat sa incepi aplicarea de Agil Erbicid in cultura de vita de vie

Vita de vie este o cultura nobila care trebuie ingrijita ca atare. Daca vei respecta cateva sfaturi simple, nu te va deranja pe tot parcursul anului, astfel incat tot ce ai de facut este sa te bucuri de boabele de struguri care se parguiesc la soare si sa visezi la parfumul vinului pe care il vei produce.

Ingrijirea culturii este cel mai bine sa inceapa toamna, imediat dupa recoltare. Foloseste Agil Erbicid recomandat pentru controlul plantelor perene lemnoase si eliminarea buruienilor. Daca te-ai gandit ca odata strugurii culesi, traba ta s-a terminat, ei bine afla ca de-abia acum incepe greul. Asigurarea tuturor conditiilor pentru ca vita de vie sa se treaca cu bine peste iarna si sa iti promita o cultura bogata si anul viitor, include si un program bine stabilit de gestionare a buruienilor.

Primul pas este sa efectuezi o cercetare atenta sa vezi cu ce probleme se confrunta vita ta de vie. Urmatorul pas este selectarea erbicidelor, a ingrasamintelor si a operatiunilor pe care trebuie sa le faci pentru ca vita de fie sa treaca cu bine peste iarna.

Toamna este un moment bun pentru stropirea cu erbicide, deoarece riscul de ranire este mai mic. In aceasta perioada vita de vie nu creste activ dar cu toate acestea, se recomanda aplicarea de erbicid postemergent, cum este si Agil Erbicid. Acestea ajuta la curatarea solului de sub vita de vie, indepartand toate buruienile. Agil Erbicid se recomanda a nu se amesteca cu alt erbicid pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, deoarece pot interveni fenomene de antagonism care diminueaza efectul ambelor substante. Un alt efect poate fi reducerea tolerantei culturii, din acest motiv va trebui sa astepti minim 3 zile pentru aplicarea de Agil Erbicid, dupa aplicarea tratamentului contra buruienilor cu frunze late.

Aplicarea erbicidelor preemergente in toamna trebuie facuta inainte ca solul sa inghete, iar primavara, inainte ca buruienile sa inceapa sa creasca. Este recomandata aplicarea de toamna, deoarece este o actiune proactiva de combatere a buruienilor, avand in vedere ca primavara, datorita vremii impredictibile, aplicarea poate fi compromisa. Temperaturile reci si umede precum si inceperea timpurie a cresterii vitei  de vie in primavara, vor face imposibila aplicarea de erbicide preemergente.

Daca se ajunge in situatia aceasta, se trece la aplicarea de Agil Erbicid un produs postemergent, care are efect atunci cand iarba creste rapid.

Adesea, vegetatia naturala care creste in culturile de vita de vie reprezinta un amestec de plante perene si anuale, precum si buruieni cu frunzele late. In aceste stituatii trebuie utilizat cu atentie un mix de erbicide care sa aiba un efect complet pentru iarba perena. Un program bine planificat permite combaterea puternica a buruienilor, fara a perturba solul si radacinile fragile ale vitei de vie. Buruienile cataratoare pot provoca stres extrem pe vitele tinere, deoarece majoritatea radacinilor de vita de vie se afla la suprafata solului si sunt deteriorate de aceste buruieni.

Tunderea sau smulgerea buruienilor este o optiune buna, dar nu este realizabila atunci cand vorbim despre culturi de vita de vie amplasate pe terenuri mari. In plus, radacinile ramase ale buruienilor vor afecta in continuare radacinile vitei, mai ales daca vorbim despre buruieni perene. Solutia este aplicarea de Agil Erbicid inca din primul an de viata al culturii, iar rezultatul va fi un teren din ce in ce mai liber de buruieni.

Afla si despre alte variante de erbicide vita de vie pe www.regalfermierul.ro.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close