mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
BREAKING NEWSDin Oras

DEJ | Din 1 iulie se scumpesc apa si canalizarea | Vezi cat vom plati in plus

1 iulie vine cu scumpirea anuala a pretului la apa si canalizare, conform unui anunt facut de Compania de Apa Somes. Astfel, in intreg judetul Cluj, atat tariful la apa cat si cel la canalizare va creste cu 9%, dupa ce si in urma cu un an a crescut tot cu acelasi procent.

Incepand din 1 iulie, pretul unui metru cub de apa potabila va fi de 4,09 lei, iar tariful la canalizare va fi de 4,34 lei/mc.

Reprezentantii companiei spun ca prin majorarea tarifelor, vor fi continuate investitiile in reteaua de apa.

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A. Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 350 Milioane Euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023”,

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close