casa selena dej      
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateBREAKING NEWS

Dejul si alte zeci de orase din tara au primit cate o ambulanta noua – VIDEO

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a realizat in 2018 un proiect pentru achizitionarea a nu mai putin de 420 de ambulante noi pentru intreaga tara, pe fonduri europene. Scopul proiectului depus pentru finantare a fost acela de a imbunatatii capacitatea de interventie la urgentele medicale.

Primele 300 de ambulante au inceput sa fie livrate spre Serviciile de Ambulanta inca din luna decembrie, iar printre orasele care se aflau pe lista de beneficiari a noilor autosanitare s-a aflat si Dejul. Astfel, in orasul nostru a sosit deja prima ambulanta in luna ianuarie. Este vorba despre o autosanitara de TIP B, care intervine deja la urgente cu un echipaj format din ambulantier si asistent.

In cadrul acestui proiect, au fost livrate deja 32 de ambulante catre Regiunea Vest, 41 de ambulante catre Regiunea Nord-Vest (una la Dej), 56 de ambulante in Regiunea Nord-Est, 48 de ambulante catre Regiunea Sud, 46 de ambulante catre Regiunea SUD-EST, si 34 catre Regiunea Sud-Vest.

Raed Arafat a anuntat ca pana in primavara, vor fi livrate si restul masinilor de interventie, atat catre Serviciile Judetene de Ambulanta cat si catre SMURD.

Tot prin Programul POR 2014-2020 au mai fost achizitionate120 ambulante SMURD 4×4 pentru ISU   si 24 autosanitare 4X4 pentru serviciile de ambulanță.

Majoritatea ambulantelor livrate catre SMURD si SAJ sunt asamblate intr-o fabrica de langa Cluj-Napoca. Aici, transformarea unei simple autoutilitare intr-o masina de interventie dureaza chiar si o saptamana, dar odata iesita pe poarta fabricii, ambulanta poate merge direct la interventie.

Vezi cum se fabrica ambulantele, in materialul de mai jos:

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close