ads
publicitate
 
Din ZonaNationale&Internationale

Denumiri noi pentru combustibilii de la statiile PECO | Ce reprezinta fiecare

Statiile de combustibil din intreaga Uniune Europeana si alte sase state europene vor afisa la pompe, incepand de astazi, noile etichete care descriu tipul de carburanti dar si componenta acestora.

Astfel, pe langa numele benzinei si motorinei care vor ramane la fel, la pompe vor fi afisate si noile etichete. Mai exact, benzina a primit simbolul “E” urmat de un numar incercuit, iar motorina a primit simbolul “B” urmat de un numar, intr-un patrat.

Etichetele pentru benzină vor fi E5 (cu cifră octanică 95 sau 98 şi cel mult 5% etanol), E10 (cu cifră octanică 95 sau 98 şi 10% etanol) şi E85 (cu 85% etanol, pentru vehicule compatibile cu acest tip de carburant), într-un cerc.

Etichetele pentru motorină vor fi B7 (cu 7% biodiesel), B10 (cu 10% biodiesel, sortiment ce urmează a fi introdus la vânzare) şi XTL (o motorină sintetică, care urmează a apărea), într-un romb.

Carburanţii alternativi vor fi etichetaţi cu H2 (hidrogen), CNG (gaze naturale compresate), LPG (gaz petrolifer lichefiat) şi LNG (gaz natural lichefiat), într-un romb.

Etichetele vor fi plasate şi pe vehiculele nou-produse, în imediata apropiere a gurii de alimentare, în manualul vehicolului, în benzinării şi la toate magazinele de vânzare ale automobilelor. Noul sistem de va ajuta consumatorii, spun oficialii UE, să aleagă tipul corespunzător de carburant pentru automobilul propriu.

Măsura a fost prevăzută în directiva 2014/94/UE din 22 octombrie 2014, privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close