mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
culturaDin Oras

Descoperă viața din Dacia romană prin expozitia de machete de la Muzeul din Dej – FOTO

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej (MMD) alături de Asociația Terra Dacica Aeterna (TDA) dau un alt sens istoriei printr-o nouă colaborare de excepție cu Asociația pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Sâmbătă, 26 februarie 2022,  perioada antică prinde viață prin machete detaliate ale vieții în Dacia romană așa cum sigur nu ai văzut-o. Realizate minuțios și cu detalii științifice, machetele redau imagini vii ale unor confruntări între romani și daci, a vieții în castrele romane și nu numai. 

Expoziția poate fi vizitată în Sala de Conferințe a MMD, începând cu orele 11:00! Totodată între orele 13:00 și 16:00 veți avea ocazia să-l cunoașteți pe Andrei Mihai, zis și Oroles, unul din arheologii din asociația TDA. În viața civilă, Oroles, este orfevrier – reproduce bijuterii antice. Acestea sunt făcute cu atâta dibăcie, încât maestrul e nevoit să își ștanțeze numele pe spatele lor astfel încât acestea să nu fie confundate cu piese de tezaur.

În timp de război, „Oroles” este recunoscut de departe – tarabostesul din Moldova care are o armură extrem de sofisticată, cu solzi de bronz și inele de fier. Desigur, și aceasta este o reproducere dintr-o descoperire arheologică.

Intrarea și vizitarea se fac în condiții de maximă siguranță prin respectarea legislației în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close