publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Zona

Desi s-au dat bani pentru reparatii, de 3 luni drumul spre Vad se surpa zi de zi | Ce spune Consiliul Judetean – VIDEO

De mai bine de trei luni, soferii care circula pe Drumul Judetean 109E, intre Viile Dejului si Vad, sunt nevoiti sa faca slalom printre crapaturi uriase si cratere, dupa ce soseaua s-a surpat in zona localitatii Cetan. Consiliul Judetean a alocat bani pentru reabilitarea drumului inca din luna iunie, dar de atunci nimeni nu a miscat un deget pentru rezolvarea problemei.

Problemele pe Drumul Judetean 109E au aparut la sfarsitul lunii mai, in urma unor inundatii. Atunci, o bucata de cativa metri dintr-o banda de circulatie, in apropiere de Cetan, a cedat, pe sosea formandu-se in crater urias. Zona a fost imediat semnalizata, iar oamenii au fost anuntati prin sistemul Ro-ALERT despre restrictia de circulatie din zona. La inceputul lunii iunie, Consiliul Judetean a alocat de urgenta 150 000 lei pentru inlaturarea efectelor inundatiilor din comuna Vad, inclusiv pentru repararea acelui drum, insa totul a ramas la nivel de povesti. De atunci, niciun muncitor nu a fost in zona pentru a incepe lucrarile de reparatii, desi tot Consiliul Judetean a lucrat la doar cativa metri distanta, la inchiderea definitiva a rampei de gunoi din zona. Traficul a facut ca surparea sa se extinda, astfel ca drumul a luat-o la vale si intr-un alt loc din apropiere. Mai mult decat atat, s-au format crapaturi uriase de-a lungul soselei, pe zeci de metri, astfel ca daca nu se intervine urgent, un intreg sens de circulatie va fi compromis.

Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca tocmai lucrarile la rampa de gunoi ar fi de vina pentru surparea din zona, din cauza unei greseli de proiectare a taluzului de pe marginea soselei. Valentin Jucan, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, spune ca lucrarea de reabilitare a drumului a fost scoasa la licitatie in regim de urgenta, iar in cursul zilei de astazi se vor analiza ofertele depuse de cele doua firme inscrise la licitiatie. Acesta mai spune ca dupa semnarea contractului, lucrarile vor fi efectuate in regim de urgenta, astfel ca in maximul 6 luni, drumul va fi adus la starea initiala.

 

Articole Similare

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close