BREAKING NEWSDin Oras

Doar atât se poate! | Caii continua sa circule liberi pe drumurile din zona Dejului – FOTO

Daca problema cailor lasati liberi pe soselele din Dej si din imprejurimi ar fi un meci intre autoritati si proprietarii animalelor, cei din urma ar castiga detasat. Cazurile din ultimele luni, in care caii care galopau nestingherit in intuneric, direct pe partea carosabila, au provocat accidente rutiere grave, ne arata ca nimeni nu pare sa le poata face ceva. Si pana cand se vor gasi solutii sau pana cand autoritatile isi vor arata cu adevarat autoritatea, este posibil ca si alti oameni nevinovati sa moara pe sosele.

La putin peste o luna dupa ce langa localitatea Nires o tanara in varsta de 19 ani si-a pierdut viata, lovind cu masina un cal care a aparut pe sosea, pericolul continua sa existe. Azi noapte, pe strada Dumbrava Rosie din Dej, mai multi cai se plimbau nestingherit pe sosea, in intuneric. Soferii care circulau prin acea zona spun ca animalele puteau fi observate abia in ultimul moment si ca un accident se putea produce oricand.

Totul se intampla la doar 2 saptamani dupa ce alti soferi au anuntat politia cu privire la aceiasi cai, care erau lasati liberi pe strada exact in acelasi loc.

In mod normal, proprietarii cailor ar putea fi sanctionati, insa, desi inclusiv politistii stiu cine sunt detinatorii acestora, in mod oficial este foarte greu de dovedit. De obicei, informatiile de pe CIP-urile animalelor nu sunt actualizate atunci cand caii sunt instrainati, astfel ca in acte apar proprietari care i-au detinut in urma cu mai multi ani.

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close