ads
publicitate
 
Coronavirus (COVID-19)Din Zona

Dosar penal in cazul FOCARULUI DE COVID de la azilul din Santioana

Parchetul de pe langa Judecatoria din Gherla ancheteaza modul in care cei 45 de batrani de la caminului de varstnici din Santioana si cinci angajati de acolo s-au imbolnavit de COVID-19. Procurorii au deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, insa pana in momentul de fata nicio persoana nu are calitatea de suspect, ci este cercetata doar fapta.

“Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în data de 12.05.2020, a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 576/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) și (2) C.pen. În fapt, s-a reținut că patruzeci și cinci de persoane (patruzeci de rezidenți și cinci angajați) de la un centru rezidențial de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice din comuna Țaga au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în data de 10.05.2020.Toate persoanele infectate au fost internate pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca, iar în cauză se efectuează cercetări pentru a se identifica cauza răspândirii bolii infectocontagioase” se arata intr-un comunicat de presa transmis de Parchet.

Va reamintim, 45 din cei 56 de locatari de la Caminul de Varstnici “Rebeca” din Santioana au fost depistati pozitiv ca fiind infectati cu noul coronavirus, rezultatele fiind pozitive si in cazul a cinci angajati. Din pacate, in cazul unuia dintre batrani, un barbat de 80 de ani, infectia cu noul coronavirus i-a grabit moartea, agravandu-i afectiunile pe care le avea deja.

Batranii cu COVID de la Santioana, transportati la spital cu mai multe ambulante – VIDEO

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close