BREAKING NEWSDin Oras

Dragoste interzisa in era COVID | Venit sa ia de sotie o dejeanca, unui american i-a fost refuzat accesul in tara – VIDEO

Se spune ca dragostea invinge orice obstacol, dar nu si pandemia. Au simtit-o pe pielea lor doi indragostiti, o dejeanca si un american, care aseara sperau sa se intalneasca pentru prima data, dupa un an de relatie online. Regulile Starii de Alerta nu i-au permis barbatului sa intre in Romania, chiar daca erau dispusi sa se casatoreasca direct in aeroport.
Vrei sa te casatoresti cu mine, in aeroport?” au fost cuvintele pe care i le-a spus Larisa, o dejeanca in varsta de 34 de ani indragostita foc de un american, venit sa se stabileasca alaturi de ea in Romania, dar care astepta deja de cateva ore in terminalul Sosiri, fara sa i se permita accesul in tara.
“Ne-am intalnit in urma cu un an pe o platforma online, ne-am placut foarte tare, tot vorbim zilnic, suntem foarte apropiati. El si-a vandut casa sa vina aici, sa ma ajute pe mine si pe copilul meu. Asta era prima data cand ne puteam vedea, ca cetatean roman am considerat ca un barbat poate sa vina sa ma ajute sa imi fie viata mai usoara, dar domnii din aeroport nu ne lasa nici macar sa ne imbratisam, pentru prima data”, ne-a spus Larisa, tremurand de frig si nerabdare in fata aeroportului.
Barbatul pornise din Statele Unite in urma cu doua zile, dar cei doi planuisera marea intalnirea inca de o luna. A zburat fara probleme pana in Germania, acolo unde a facut escala, dar regulile starii de alerta de la noi, i-au pus capat calatoriei. Cetatenii straini pot intra in Romania doar in anumite conditii, si doar din motive care nu pot fi amanate. Intalnirea cu iubita nu se afla printre aceste motive. 
“Ideea era sa vina sa ne casatorim, nu avem cum, ne-am casatori si in aerpport daca se poate. Planul nostru este sa ne luam o casa…sa traim linistiti undeva in natura…asta ne dorim. Il astept si cu mancare romaneasca…i-am pregatit vinete”, a mai spus Larisa.
Regulile sunt reguli, iar americanul nu a fost lasat sa intre in Romania, fiind oprit in zona neutra din aeroport.
“Am testul PCR negativ facut de mai putin de 72 de ore si inca e valabil, am scrisoarea care doveste ca aceasta calatorie este necesara sa o ajut pe Larisa, am si scrisoare de invitatie, pasaportul imi este valabil, toate actele mele sunt valabile si singurul motiv pentru care nu ma lasa sa trec granita este pentru ca sunt un strain periculos. Asa mi-au zis”, a declarat Benjah in timp ce era sub paza in zona neutra a aeroportului din Cluj.
Dupa aproape cinci ore de asteptare, tinerii au chemat in aeroport chiar si un avocat, dar fara succes. 
“Cetateanul strain nu prezinta si nu justifica niciun motiv imperativ care sa ii permita intrarea in Romania, motiv pentru care i-a fost refuzata cererea”,  ne-a declarat Andreea Lupean, avocat din Baroul Cluj.
Dupa noaptea petrecuta in aeroport, in care a dormit direct pe podea, barbatul a fost trimis in aceasta dimineata cu primul zbor inapoi in Germania, acolo de unde are cursa inapoi spre Statele Unite.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close