publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWS

Dupa ce a lasat zile intregi Dejul pe uscat, Compania de Apa vrea mai multi bani de la dejeni

Dupa ce zeci de mii de oameni din judetul Cluj, in special cei din Dej, au simtit pe propria piele cum e sa traiasca in 2019 fara apa la robinete, din cauza avariilor firmei distribuitoare, cei de la Compania de Apa “Somes” au venit cu o masura cel putin revoltatoare. Reprezentantii companiei anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare pentru locuitorii din judetul Cluj. 

Astfel, noile costuri sunt urmatoarele:

  • apa potabila: 3,46 lei/mc
  • canalizare-epurare: 3,65 lei/mc.

Cei de la Compania de Apa “Somes” spun ca noile tarife au fost avizate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitați Publice  și urmează a fi supuse aprobării Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, care acționează în numele și pentru autoritățile publice județene și locale din aria deservită de Compania de Apă Someș în județele Cluj și Salaj.

Rațiunea necesitații de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în influența primită în costurile de producție, urmare a punerii în funcţiune a unor instalaţii şi utilaje pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, acreșterilor progresive a prețului energiei, combustibililor, celorlalte materii și materialeutilizate în procesele de captare, tratare, transport, pompare și distribuție apă potabilă,respectiv în procesele de preluare, transport, pompare și mai ales epurare a apelor uzate menajere, industriale și pluviale. Aceste influențe în costuri s-au manifestat încondițiile în care numarul mediu de personal a ramas relativ constant, dar complexitateaactivității și aria de operare din cele două județe au crescut semnificativ.

De asemenea, ajustarea prețurilor/tarifelor este o condiționalitate a programului de investiții POIM Cluj-Sălaj derulat în prezent, pentru care, Compania de Apă Someș a atras peste 355 de Milioane Euro de la UE.

Noile prețuri/tarife vor intra în vigoare după aprobarea acestora de către Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa și se voraplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

 

Articole Similare

5 Comentarii

  1. astia nu au concurenta si isi permit…vom ajunge sa platim apa mai mult decat gazul sau electrica

  2. Multi în aceasta companie taie frunze la câini …o adunătură de tot soiul de angajați politic..

  3. Adica pe sistemul ca modernizarile care trebuie sa creasca eficienta, maresc pretul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close