publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin OrasDin Zona

Dupa metoda “ACCIDENTUL” a inceput inselatoria prin metoda “COVID”

Infractorii par sa se adapteze vremurilor, iar cum tot mai putin oameni cad victime “metodei accidentul”, care de-a lungul anilor a reusit sa lase fara economii sute sau poate chiar mii de persoane varstnice, acum au inceput inselatoriile prin metoda “Covid-19”. Modul de actionare este identic cu cel de la “accidentul”, numai ca celor sunati li se spune ca un membru al familiei a fost depistat cu COVID-19 si are nevoie de bani pentru tratament. In cateva zile, la Gherla, au fost mai multe astfel de tentative.

În perioada 26-27 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au fost sesizați despre desfășurarea unor situații în care, persoane din municipiul Gherla au fost contactate telefonic de necunoscuți, care, prin atribuirea unor calități false și relatând diverse pretexte, ar fi încercat să le inducă în eroare, solicitându-le sume de bani. În continuare sunt derulate cercetări sub aspectul tentativei la infracțiunea de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei.

În situațiile menționate nu s-au creat prejudicii materiale, deoarece persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice. Verificările continuă în vederea identificării autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă adresează anumite recomandări:

• Nu oferiți date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.
• Nu comunicați sub nicio formă adresa dumneavoastră, indiferent de pretextul invocat;
• Sunați-vă imediat copilul/membrul familiei – pe numărul pe care îl aveți dumneavoastră, NU pe numărul oferit de persoana necunoscută.
• Nu trimiteți sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora.
• Sesizați de urgență poliţiştii dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close