Din OrasDin Zona

Educatie juridica si antreprenoriala, de anul viitor, in scoli

Noi materii pentru elevii romani. Acestia vor avea in programa educatie juridica si antreprenoriala. Noile discipline vor fi studiate obligatoriu atat la clasele primare cat si in gimnaziu, dupa ce proiectul prin care au fost introduse aceste noi materii a trecut de Senat la inceputul acestei saptamani. Mai trebuie doar promulgat de presedintele Klaus Iohannis, ceea ce inseamna ca materiile vor fi introduse in programa incepand cu anul scolar viitor. 

Cele doua discipline vor fi studiate in mod obligatoriu atat de elevii din clasele primare, cat si la gimnaziu, iar materia va fi adaptata in functie de varsta lor. 

Scopul educatiei juridice este acela de a responsabiliza tinerii si a-i face sa isi inteleaga drepturile, dar si acela de a diminua delicventa juvenila si de a apropia justitia de cetatean, dupa cum spun cei care au initiat acest proiect.

La educatie antreprenoriala in schimb, elevii vor invata sa isi dezvolte spiritul antreprenorial, dar si cum sa isi administreze eficient bugetul. 

Educatia juridica este studiata deja ca optional in aproape 130 de scoli din tara si este predata de profesori instruiti de o asociatie specializata in domeniul justitiei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close