publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din Zona

Emil Boc, dat in judecata de jurnalistii din Cluj | Este acuzat de LIPSA DE TRANSPARENTA

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) a inițiat  o acțiune în instanță prin care urmărește obligarea Primăriei Cluj-Napoca să organizeze conferințe de presă conform legii 544/2001, „de regulă o dată pe lună”. Demersul survine în contextul în care cea mai „recentă” conferință de presă organizată de Emil Boc si institutia pe care o conduce a avut loc în luna decembrie 2017.  

Printr-un comunicat de presa, APPC mentioneaza ca a încercat o rezolvare amiabilă a acestei situații, prin transmiterea a două notificări către primărie, prin care s-a solicitat aceeași intrare în legalitate. Prima dintre ele a fost făcută încă din 2017, în data de 31 ianuarie, în vreme ce a doua a fost trimisă anul acesta în 15 aprilie. Notificările au rămas insa fără efect.

APPC consideră că utilizarea noilor mijloace de comunicare pe care primarul le foloseste (Facebook sau doar comunicate de presa prestabilite) este binevenită, dar aceasta este o măsură complementară și nu suplinește necesitatea comunicării nemijlocite cu reprezentanții presei. Conferințele de presă presupun, prin natura lor, și întrebări spontane, legate de chestiuni care pot sau nu să convină organizatorilor, de aceea le considerăm cea mai eficientă modalitate prin care se poate realiza un dialog între administrație și presă, ca reprezentantă a intereselor legitime ale opiniei publice. Emisiunile radio sau TV (unde nu există o pluralitate media), comunicatele, mesajele pe rețelele sociale, newsletterele, briefingurile de la evenimente punctuale sau publicația „Jurnalul Municipal” nu pot substitui o conferință de presă, deoarece ele nu asigură transparența necesară, fiind instrumente unidirecționale, prin care se promovează aproape exclusiv „realizările” primăriei, mai transmite Asociatia Jurnalistilor din Cluj.

Despre APPC

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) activează din 2005 pentru creșterea gradului de profesionalizare al jurnaliștilor și a calității presei clujene. APPC editează de peste un deceniu Anuarul APPC, care reunește cele mai bune articole scrise în presa clujeană, iar din 2015 organizează „Gala Premiilor APPC”. În 2019, APPC a lansat seria de dezbateri profesionale Cluj Press Talks.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close