publicitate
publicitate
publicitate
 
Eveniment

Energia solara: 5 motive sa o folosesti pentru uzul casnic (P)

Fara energia soarelui, viata pe Pamant ar fi practic inexistenta. Intregul ecosistem, incepand de la cel mai mic organism, pana la noi oamenii, depinde de caldura si lumina soarelui. Plantele absorb energia solara si o transforma in energie chimica. Ierbivorele se hranesc cu plante, in timp ce aceastea sunt hrana pentru carnivore. Insusi omul, aflat in varful lantului trofic inca nu a gasit tehnologia prin care sa suplineasca dependenta noastra de mediul inconjurator.

Sa vedem, asadar, o lista cu 5 motive pentru care merita sa folosesti activ energia solara, chiar in locuinta ta!

  1. E gratuita. Investitia initiala in intalatia de panouri solare se amortizeaza repede, pe masura ce tu beneficiezi zi de zi de combustibillul necesar de a produce energie, in mod gratuit. Ponourile solare asigura atat energie electrica, respectiv panourile cu celule fotovoltaice cat si termica, prin panouri solare presurizate sau nepresurizate, ceea ce inseamna ca o buna parte din dependintele casei tale vor fi asigurate in mod alternativ. Intra aici si citeste mai multe despre potentialul urias al energiei solare.

 

  1. Furnizeaza mai multe tipuri de energie. In linii mari, am putea spune ca energia solara poate fi transformata in electricitate dar si intr-o sursa excelenta de incalzire a locuintei. In cazul electricitatii, se folosesc panouri fotovoltaice care capteaza lumina soarelui, convertind-o apoi in energie electrica. In ceea ce priveste energie termica, aceasta este produsa prin intermediul panourilor care capteaza caldura soarelui pentru a incalzi apa menajera, agentul termic responsabil de incalzirea intregii locuinte si chiar pentru incalzirea piscinelor. Asadar, pentru a vedea oferta de pe piata a distribuitorilor de panouri solare, click aici si afla mai multe informatii.

 

  1. Ofera independenta. Fara a fi nevoie sa ne decuplam de la reteaua de electricitate, sau sa renuntam complet la resursele conventionale de energie, utilizarea energiei solare chiar si in mod secundar, va face cu siguranta diferenta atat in ceea ce priveste independenta si confortul tau cat si a costurilor fluctuante.

 

  1. Este curata. Fiind o resursa alternativa de energie, aceasta nu polueaza, nu dauneaza mediului sau climei si nu are niciun efect secundar asupra sanatatii. In comparatie cu aceasta, electricitatea generata de marile centrale electrice produce emisii daunatoare de dioxid de carbon, extrem de daunatoare atat pentru noi cat si pentru mediu.

 

  1. Este disponibila oriunde. Daca ne luam dupa simtul comun, am putea crede ca energia solara poate fi folosita doar vara, in conditii de soare si caldura puternica. Acest lucru nu este adevarat, deoarece soarele are suficienta putere chiar si in zilele friguroase de iarna. Diferenta consta in specificatiile panourilor pe care le instalam, acestea fiind de mai multe tipuri, adaptate la nevoile noastre, la clima si, desigur, la resursa de energie pe care dorim sa o obtinem.

 

Dupa cum am vazut, energia solara este accesibila si micilor gospodarii, a caror independenta energetica reduce semnificativ costurile si vine la pachet cu sentimentul placut de ocrotire a mediului, de a nu dauna bioritmul natural al planetei, acestea fiind doar cateva motive pentru care energia solara creste tot mai mult in popularitate.

 

 

 

Energia solara este practic inepuizabila. Avand la baza radiatii calorice si luminoase, aceasta este cea mai curata si puternica forma de energie de pe pamant, de la care pleaca toate procesele naturale. Totusi, captarea si stocarea ei pentru a sustine confortul si descoperirile tehnologice ale omului de azi, vin precum o provocare. Facand apel tot la arsenalul tehnologic, omul a reusit sa valorifice inepuizabila energie solara, transformand-o in energie termica si electrica.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close